'Toto Wolff gecrasht bij Netflix-opnames Imola' 

Toto heeft het zelf ook nog even verprutst op het circuit. Volgens Italiaanse media ging de Oostenrijker op Imola in de fout met een Mercedes AMG GT3 tijdens een filmdag voor Netflix.

'Toto Wolff gecrasht bij Netflix-opnames Imola' 

F1-teambazen met een echte passie voor motorsport, dat zien we graag. In plaats van een zielloze marketingpop zoals Alessandro Alunni Bravi (wie?) hebben we veel liever iemand aan het roer met de nodige ervaring binnen de sport.

Idealiter heeft de chef vroeger zelf ook een potje gestuurd, zoals Zak Brown en Christian Horner. Mercedes-chef Toto Wolff kunnen we in datzelfde groepje zetten. De boomlange Oostenrijker was voor zijn betrokkenheid bij de Formule 1 namelijk actief als GT-coureur. In die rol won hij zelfs de 24 uur van Dubai in 2006. Na een enorme crash bij de 24 uur van de Nürburgring van 2009 hing hij zijn helm echter aan de wilgen.

Effe sturen

Af en toe kan Toto het echter niet laten om weer even achter het stuur te kruipen. Zo ook tijdens een filmdag voor de fameuze Netflix-show Drive To Survive. Wolff was op Imola om de Mercedes AMG GT3 van AKM Motorsport even de sporen te geven.

De afkorting AKM staat overigens voor Andrea Kimi Marco. Het team is namelijk eigendom van Marco Antonelli, vader van aanstormend Mercedes-talent en huidig F2-coureur Andrea Kimi Antonelli. Na een stint voor Antonelli senior nam Toto het roer over. Helaas ging het bij Rivazza even mis.

Foutje, bedankt

De Italiaanse tak van Motorsport.com meldt dat Wolff op een opdrogende baan de controle verloor en in de grindbak eindigde. Daarbij raakte de Mercedes rechtsvoor beschadigd. De auto was gelukkig niet onherstelbaar beschadigd en kon richting de pits vervoerd worden voor reparaties.

De Mercedes moet morgen weer klaarstaan om Andrea Kimi Antonelli ook wat rondjes te gunnen. Het 17-jarige wonderkind reed vorig jaar al met de GT3 in het Italiaanse GT Sprint kampioenschap. Antonelli reed twee races, met een winst en een derde plek als resultaat.

In de Formule 2 komt hij echter wat langzamer op gang. Na P14 en P10 in Bahrein scoorde Antonelli in Jeddah twee zesde plekken. Of de Italiaan echt de volgende Max Verstappen is valt dus nog te bezien.