Donald Trump opent aanval op EV: 'Volledig elektrisch is helemaal niet mogelijk' 

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen heeft de man van oranje een duit in het zakje gedaan bij de EV-discussie. Volgens voormalig president Donald Trump is de geplande overstap naar een volledig elektrisch wagenpark niets meer dan een waanzinnige droom.

Donald Trump opent aanval op EV: 'Volledig elektrisch is helemaal niet mogelijk' 

Na vier jaar Biden moeten de Amerikanen komende november weer aan de bak. Net als in 2020 krijgen de Yanks de keuze uit een verwarde, gedrogeerde bejaarde en een moreel twijfelachtige, keiharde zakenman.

Een van de grote discussiepunten is de door het Biden-regime geplande energietransitie. In 2035 wordt op federaal niveau de eerste voorzichtige stappen gezet door de inkoop van lichte overheidsvoertuigen met verbrandingsmotoren te verbieden.

De staten Californië, Maryland, Oregon, Connecticut, New York, New Jersey, Massachussetts, Rhode Island en Washington hebben op eigen houtje al een algemeen verkoopverbod voor hetzelfde jaar ingesteld.

Volledig elektrisch is onzin

Zoals je zou kunnen voorspellen staat de campagne van Trump lijnrecht tegenover die van Biden. Volgens de Republikeinse aanvoerder zijn alle pogingen om voor een volledig elektrisch wagenpark te gaan namelijk de grootste onzin. Problemen met het electriciteitsnet, het rijbereik en de afhankelijkheid van China maken de EV volgens Donald geen praktische optie, zo verklaarde hij tegenover CNBC:

"Ik ben helemaal voor elektrische auto's maar je moet ook alle alternatieven hebben. Je kunt niet zomaar naar elektrisch overstappen. Je hebt een elektriciteitsnet dat verouderd en een ramp is. We hebben veel gewerkt aan het net. Het net kan de stroom die nodig is niet produceren en verdelen.:

"Er is helemaal geen mogelijkheid om voor volledig elektrisch te gaan. Het mandaat voor volledig elektrische auto's van Biden is opgesteld door hele, hele domme mensen. Allereerst komen ze niet ver, kosten ze teveel en worden ze allemaal in China gemaakt."

Trump's transitie?

Onder Biden wordt de elektrische transitie op gang geholpen met een aankoopsubsidie en een wet die erop toeziet de laadinfrastructuur te verbeteren en uit te breiden.

Mocht Trump in november een revanche pakken, dan is de kans groot dat hij zich zal richten op het ontmantelen en terugdraaien van deze regelgeving. Het faciliteren van de transitie zou daardoor een stuk moeilijker gemaakt worden. Vooralsnog moet Trump echter eerst Sleepy Joe van zich af slaan.

Elektrisch
  • NL Beeld / Abaca Press, NL Beeld / Ad Media