Alfa Romeo legt Antonio Giovinazzi vast voor 2020

Een van de laatste stoeltjes voor de Formule 1 in 2020 is definitief aan de neus van Nico Hulkenberg voorbij gegaan. De Zwitsers-Italiaanse renstal van Alfa Romeo heeft Antonio Giovinazzi voor volgend jaar vastgelegd.

Antonio Giovinazzi

Na twee invalbeurten in 2017 kreeg Antonio Giovinazzi in 2019 zijn eerste volledige Formule 1-seizoen van Alfa Romeo aangeboden. Het hielp daarbij dat hij een echte Italiaan is en dit jaar werd hij zelfs weer eerste Italiaan met een Alfa Romeo die een aantal ronden aan de leiding van de Grand Prix heeft gereden.

Al met al heeft zijn vooruitgang in het seizoen ervoor gezorgd dat Frederic Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, Gio een nieuw contract voor 2020 heeft aangeboden. Hij rijdt daardoor volgend jaar wederom naar Kimi Raikkonen, die nog een jaar een contract heeft bij het team.

Met het vastleggen van Giovinazzi lijkt het Formule 1-avontuur van Nico Hulkenberg definitief ten einde (zonder dat hij ooit op het podium stond). De Duitser kan alleen nog aankloppen bij Williams, maar daar lijkt Nicholas Latifi de beste kaarten voor het stoeltje van Robert Kubica in handen te hebben.