Heineken haalt Senna's record-McLaren naar São Paulo

Begin mei was het vijfentwintig jaar gelden dat Ayrton Senna verongelukte tijdens de GP van San Marino. De verdrietige gebeurtenis wordt dit hele jaar herdacht met de 'viering' van 25 jaar Senna Legacy. Het hoogtepunt volgt tijdens de opbouw naar de GP van Brazilië komende week.

McLaren Ayrton Senna

Dit weekend staat in São Paulo het Senna Festival in het Ibirapuera Park op het programma. Doel daarvan is om de Formule 1 naar de mensen te brengen tijdens een gratis event. Daar komen onder andere Mercedes en Renault en twee oude wagens van Ayrton Senna aan bod. Grote afwezige was echter McLaren en dan met name de MP4/4.

Inmiddels is duidelijk waarom de legendarische MP4/4 niet tevoorschijn komt in het park. De auto rijdt voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië in Interlagos een ronde. Het is voor het eerst dat de wagen op Interlagos zal rijden en voor de gelegenheid mag Senna's neef Bruno plaatsnemen in de door Honda aangedreven McLaren.

MP4/4

Hieronder een aantal foto's die we vorig jaar van de MP4/4 namen tijdens een fabrieksbezoek bij het McLaren Technology Centre.

Klik hier voor de video.

Formule 1
  • Matthijs Goes