'Sukkels Charles Leclerc en Sebastian Vettel vinden elkaar best aardig'

De eindfase van de Grand Prix van Brazilië 2019 was behoorlijk rommelig. Na de safety car die veroorzaakt werd door het uitvallen van Valtteri Bottas liep bij Ferrari alles in het honderd. Charles Leclerc en Sebastian Vettel raakten elkaar en vielen allebei uit. Teambaas Mattia Binotto reageert.

Ferrari

De crash tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc is een 'domme actie' volgens teambaas Mattia Binotto van Ferrari. Hij wil met de coureurs over het voorval napraten op het hoofdkwartier in Maranello.

Vijf ronden voor het einde van de race haalde Charles Leclerc zijn teamgenoot in aan het einde van het lange rechte stuk. De Duitser liet het niet op zich zitten en probeerde op het eerstvolgende rechte stuk meteen weer voorbij Charles te komen. Daarbij kwam hij vanaf rechts en kneep zijn teamgenoot teveel af, waardoor ze elkaar raakten. Leclercs band was meteen aan gort en hij schoot rechtdoor de baan af. Bij Vettel duurde het wat langer, maar ook bij hem klapte de band uit elkaar. Gevolg beide posities in de punten voor Ferrari weg en een domme uitstraling voor het Italiaanse team.

Binotto was tegen de pers bijzonder laconiek over het voorval: "The reason for that is we secured second place in the constructors' championship and they were battling for their own position in the driver's championship. [But] 'free to fight' doesn't mean to do silly actions, especially between two teammates, between the two Ferraris. For me, today was simply a silly action." Binotto denkt verder dat Leclerc en Vettel alsnog samen door een deur kunnen: "Currently they've got a good relationship and they're going well together. Certainly what happened today may not help but I don't think there is a drama at all."

Voor Max Verstappen had de clash gelukkig geen gevolgen: hij won de race alsnog. Het werd een wonderlijk podium met Pierre Gasly op de tweede plaats en Lewis Hamilton op het laagste plaatsje op het ereschavot. De Brit moest de bokaal een uur later echter overhandigen aan Carlos Sainz.