Kijk nou, de nieuwe Audi TT-RS met handbak

Automaten en dubbelkluts-bakken 'snipen' in rap tempo handgeschakelde sportwagens, en puristen schreeuwen moord en brand. Want zelf roeren in je volbloed, dat moet. Audi lijkt het hier mee eens te zijn, want het test zijn heetste TT met 3 pedalen.

Net zoals de klassiekerbubbel neemt de moderne obsessie van de autowereld met de handbak extreme vormen aan. Wie nu nog een koppelingspedaal in een auto met serieus veel power stopt, die heeft een USP met de proporties van Jerry Seinfelds Porscheverzameling. Kijk maar naar de briljante Cayman GT4: geen reviewer, blog, of dode boom liet de scherp schakelende zesbak in de dikke Cayman onaangestipt.

Daarnaast: voor de paar zeer schaarse modellen met handbak, zoals deze Ferrari 599 GTB, wordt grof geld gevraagd, maar ook betaald. Een mooi voorbeeld hiervan is een Ferrari California die op een veiling vorige week €330.000 opbracht. Toegegeven, het was één van slechts twee gemaakte exemplaren, maar toch.

Audi is al enige tijd geleden van de handbak afgestapt in zijn topmodellen, zelfs de nieuwe generatie S4 (354 pk) wordt alleen met S-Tronic leverbaar. Tel hierbij op dat een redelijk gerenommeerd autoblaadje vorig jaar nog uitpakte met 'we hebben gehoord dat Audi de handbak in de volgende TT doodvermoordt', en de verwachtingen voor een TT-RS met manual waren getemperd.

Tot onze verbazing werd in de Zweedse sneeuw een TT-RS prototype gespot met een schakelpook, waarschijnlijk doen de puristen wereldwijd een dansje. Dat de vijfcilinder TT-RS met om en nabij de 367 pk (zoveel heeft dezelfde aandrijflijn althans in de nieuwe RS3) vervolgens bijna geheel met S-Tronic wordt besteld vertellen we er maar niet bij, want de overlap tussen handbakpuristen en sportwagenkopers is doorgaans wat kleiner dan je zou denken. 

Anyway, verwacht de TT-RS ergens later dit jaar, hopelijk dus met handbak. Want hoe meer schakelkeuze, hoe meer vreugd.