Verstappens Toro Rosso kampt met kinderziektes

De eerste testdagen van Toro Rosso op het circuit in Barcelona lopen nog niet erg soepel. Gisteren moest Max Verstappen de wagen al langs de kant zetten met technische probleem en vandaag treft teamgenoot Sainz hetzelfde lot.

De test werd gisteren voor Verstappen na 35 rondjes rijden bruut onderbroken door technisch ongemak in de STR11. Welke ziekte de raceauto trof is niet bekend, maar het team wist het vrij snel te verhelpen. Hierdoor kon onze Nederlandse hoop in bange racedagen later op de dag nog rijden.

Vandaag mocht teamgenoot Carlos Sainz jr. testkilometers maken, maar ook hij had de pechduivels aan zijn zijde. Hij zette zijn auto al vlak na het uitrijden van de pitsstaat stil met een nog onbekend probleem. Het is de tweede dag dat Sainz achter het stuur zit, nadat hij ook al maandag met de Toro Rosso op pad was. Ook die dag verliep niet vlekkeloos, want hij had versnellingsbakproblemen.

Max geeft toe dat de STR11 nog wat extra liefde nodig heeft. Schijnbaar is de auto als een nieuwe Ikeakast, want er missen nog wat onderdelen. Die zullen na het weekend in de tweede testweek in Barcelona op de racer verschijnen. Pas dan kunnen de rijders van Toro Rosso zich gaan richten op snellere tijden en zien of ze mee kunnen komen met de rest van het veld.

Deze winter wisselde Toro Rosso van een Renault-motor naar een Ferrari-krachtbron. Dit levert in heorie meer betrouwbaarheid en vermogen op, maar om dit voor elkaar te krijgen, is er onderhuids heel veel vernieuwd. De komende weken zal blijken of deze harttransplantatie succesvol is uitgevoerd, of dat Verstappen komend seizoen gehandicapt aan de start verschijnt.