De styling van het model werd een stuk agressiever, met bredere lijnen, blacked-out achterlichten, en fors grotere roosters. De V12 onder de kap bleef, maar werd licht gekieteld tot 690 pk @ 8.000 rpm en 697 Nm @ 5.750 rpm, waarvan 80% al vanaf 1.750 rpm beschikbaar is. Erg knap voor een atmosferische motor. De vierwielaandrijving bleef, maar nieuw is een vierwielbesturing.
Zijn nieuwe naam eerst o.a. de 330GTC of diens 2+2 zusje, de 330 GT. Ook naar de 250 GT Berlinetta Lusso werd een hoofdknik gemaakt in de modelnaam.
De gemiddelde FF-rijder rijdt - ondanks een verbruik van 1 op 6 op zijn gunstigst - 30% meer kilometers dan met zijn andere Ferrari's, een trend die met de GTC4Lusso naar verwachting doorgezet wordt. Overigens is dit nog steeds vrij weinig, de FF met de meeste kilometers die we konden vinden deed nog geen 25k per jaar.
Binnenin de GTC4Lusso zien we een minimalistischer interieur, door verwijdering van diverse knopjes en de fysieke sleutel. Hiervoor in de plaats kwam een nieuw 10.25” HD-scherm met capacitief aanraakscherm waarop een vers Infotainment-systeem draait.
Het stuurwiel kromp dankzij een kleinere airbag, en volgens Ferrari zijn de knoppen op het stuur (waarmee je in feite nagenoeg alles bedient) nóg ergonomischer geworden. Heel praktisch voor wanneer je de 1.900 kg zware slee (1.790 kg droog) over een Toscaans bergweggetje wilt hoeken. Om een herhaling van zetten te voorkomen laten we het hierbij, de GTC4L kwam hier al uitgebreid aan bod.