Man man manta. Opel GT Concept met driecilinder

Hipsterkoppeltje ter aankleding? Check. Rode banden? Check. Futuristisch knoploos interieur? Check. Kek klein wagentje met hoofdknik naar een historisch model? Check. Ok, dan hebben we een Opel-concept!

Opel is blij:  niet alleen wonnen ze deze week met de Astra de Auto van het Jaar-verkiezing (niemand neemt dat achterhaalde concept nog serieus, maar als je een prijs krijgt moet je gewoon lachen en zwijgen), maar ook hebben ze een nieuwe concept op de beursvloer staan. Een maatje kleiner dan de Monza, maar wel voortbordurend op diens stijl. De tweezitter met centrale dubbele uitlaat heet GT, wat uiteraard teruggrijpt op de GT uit de jaren '60 en '70.

Midden voorin ligt een 1.0 driecilinder die is opgevoerd tot een gezonde 145 pk en 205 Nm, en geen roze binnenband maar een rode voorband. Weegt minder dan 1.000 kg, en kan theoretisch 215 km/u halen. Geen overweldigende specs, maar dat was precies de bedoeling;  zoals de cultklassieker Manta dat vroeger was moet een eventuele nieuwe GT juist de sportwagen voor de gewone man worden. Van ons mag de Duitse GM-dochter zijn goddelijke gang gaan.

De lijn van het Monza-concept (2013, kwam tot stand dankzij designer Ivo van Hulten, die nu voor Porsche tekent) werd doorgezet: clean, zonder deurgrepen of spiegels. Dat kan nu nog, want het is een concept.

Het GT'tje is uitgerust met een sequentiële zesbak met flippers aan het stuur, wat verder volledig overbodige informatie is, want het rijdt toch niet. Maar wie weet, in de toekomst..