Dit is Mercedes-AMG's knieval voor de commercie

Mercedes-AMG moet auto's verkopen, en liefst veel ook. Dus nam het concern een C400 coupé, en plakte er een C43-badge en een AMG-logo op. Net echt.

Tuurlijk, de auto ziet er goed uit, heeft 4MATIC, en zit even snel op de 100 als de Flying Spur V8S (4,9s). Daarnaast is hij een bak goedkoper en zuiniger dan een echte AMGWordt zeker een toppertje voor de verkoopcijfers dus, deze fugazi-AMG, maar het voelt toch een beetje als een milde Vindaloo-curry: het zal nog steeds te scherp zijn voor de doorsnee-eter, maar een Vindaloo hoort tegen je gehemelte te knallen totdat je smeekt om een glas melk om de pijnlijke binnenbrand te blussen, en niets minder.

Daar horen geen compromissen bij, precies zoals dat ook bij AMG het geval zou moeten zijn. Maar we willen 'm nog steeds graag in de Autobahn-garage hebben. Slopen we die AMG-badges er wel af.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b5f128658c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });