Met een Mercedes-Maybach S600 Guard lach je iedereen uit

Zelfs wanneer deze persoon een AK-47 in zijn vuige knuistjes heeft. Zie maar eens door die vuistdikke achterportieren (250 kg per stuk) te komen met je proppenschieter.

Autofabrikanten hebben een constante wapenwedloop met elkaar. Niet alleen om wie de meeste pk's in een sedan kan stoppen of wie de meest luxueuze verlengde limousine kan bouwen, maar ook op het gebied van gepantserde wagens. Hier draait alles om de VR-klasse die tot stand komt in het kader van de BRV-richtlijnen (BRV: Bullet Resistant Vehicles). Hoe hoger het getal, hoe meer je jezelf op de borst kunt kloppen.

Mercedes-Maybach heeft een kunststukje afgeleverd met zijn nieuwe S600. De 5,5 meter lange V12-luxebenz scoort een rating van VR10, wat onwaarschijnlijk hoog is. Het originele gewicht van de auto verdubbelde dankzij al deze bepantsering naar 4,6 ton.

Andere James Bond-gangdets zijn banden waarop je kunt doorrijden, ook al zijn ze compleet aan flarden geschoten of geblazen, en een speciale coating in de brandstoftank die kogelgaten van binnenuit afdicht, afkomstig uit de wereld der Apache-gevechtshelikopters.

Net zoals beton alleen werkt met wapeningsstaal (beide materialen compsenseren elkaars zwakke eigenschappen), zijn er ook twee types bepantsering: het stijve materiaal (absorbeert projectielen als kogels) en het flexibele materiaal (absorbeert de kracht van explosies). Een goed gepantserde auto maakt optimaal gebruik van beide materialen. Of Mercedes-Maybach dit gelukt is? Kennelijk, want hij kwam de test goed door. Het resultaat van een potje ongegeneerd je magazijnen legen op een limo zie je hierboven.

Het is duidelijk: wie de inzittende van deze Benzo iets wil aandoen moet grof geschut uit de kast trekken. And then some.