Shell verpatst 1.000 tankstations voor méér laadpalen

Neerlands trots gaat opeens lekker groen. In een poging de CO2-uitstoot te verminderen worden maar liefst duizend traditionele tankstations in de etalage gezet.

Shell verpatst 1.000 tankstations voor méér laadpalen

Tanken kan écht niet meer. En dus moet je je als zichzelf respecterende gigantische multinational toch echt even gaan aanpassen. Bij overbekend oliebedrijf Shell is de boodschap kennelijk aangekomen. Dit jaar zet de oliemaatschappij namelijk 500 traditionele tankstations te koop. Het jaar daarop komen daar nog eens 500 bij.

Vier procent

Wees gerust, dit betekent waarschijnlijk niet dat je je lokale stampomp voortaan zal moeten missen. Het gaat namelijk om vier procent van Shell's wereldwijde portfolio. In Nederland hebben we zo'n 450 bemande stations in totaal.

Het wegstrepen van pompen met peut moet Shell het budget en de tijd gaan geven om door te bouwen aan Shell Recharge, het eigen laadstationnetwerk. Om de klimaatdoelen te halen moet er immers toch iets gebeuren.

'Strenge' klimaatdoelen

Die klimaatdoelen zijn overigens iets minder streng geworden dan voorheen. Shell nam zich eerst nog voor een CO2-reductie van 20% te realiseren in het magische jaar 2030. Dat is nu bijgesteld naar 15 tot 20%. Een beetje marge is immers wel fijn.

Het hoofddoel van volledige CO2-neutraliteit in 2050 is echter gewoon blijven staan. Het zal waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voordat ook daar het mes in gaat.

Nieuws
  • NL Beeld / Proshots