Horner heeft oog op Sainz voor 2025: 'Hij is de enige die ons verslagen heeft'

Met zijn winst in Melbourne heeft Carlos zich flink in de kijker weten te rijden. Ook Red Bull-opperhoofd Christian Horner is op gaan letten. De Spanjaard lijkt nu aanspraak te kunnen maken op een stoeltje naast Max Verstappen.

Horner heeft oog op Sainz voor 2025: 'Hij is de enige die ons verslagen heeft'

Twee weken na een noodoperatie voor een blindedarmontsteking schreef Carlos Sainz Jr. de Grand Prix van Australië op zijn naam. De Ferrari-rijder werd geholpen door een fataal remprobleem voor de Red Bull van Max Verstappen, maar reed verder een dominante race.

Ondanks de gemiste race staat hij nu vierde in het kampioenschap, op slechts zeven punten van teamgenoot Charles Leclerc en zes plekken boven vervanger Lewis Hamilton. Ironisch genoeg is de sterk presterende Sainz één van de coureurs zonder contract voor volgend jaar.

'Aartsvijand'

De ijzersterke vorm van Sainz is ook bij het team van Red Bull niet onopgemerkt gebleven. Na de race stak teambaas Christian Horner dan ook de loftrompet af voor de Spanjaard. Daarmee begaf hij zich meteen op glad ijs, aangezien het tweede stoeltje bij het team nog niet vergeven is. Horner wilde zijn interesse niet bevestigen noch ontkennen:

"Op basis van een prestatie zoals dat, kun je geen enkele mogelijkheid uitsluiten. We willen gewoon onze tijd nemen. Checo werd benadeeld [tijdens de race] maar heeft een geweldige seizoensstart gehad, we zitten niet met een wanhopige haast. Carlos is de enige coureur die Red Bull verslagen heeft, dus hij lijkt onze aartsvijand te zijn."

De enige non-Red Bull winst van 2023 werd door Sainz binnengehaald.

Buiten de pool

De beschikbaarheid van Sainz brengt Red Bull in een lastige positie. Vorig jaar leek het er nog op dat verloren zoon Daniel Ricciardo klaargestoomd zou worden voor het tweede stoeltje, maar de solide seizoensstart van Sergio Perez laat zien dat de goedlachse Aussie toch overbodig is. Bovendien heeft VCARB-teamgenoot Yuki Tsunoda veel betere dingen laten zien. Naast Perez en Tsunoda dient nu drievoudig GP-winnaar en 'aartsrivaal' Carlos Sainz zich aan.

Horner vindt het nog te vroeg om de opties serieus te overwegen. Buiten de poel van bestaande Red Bull-coureurs kijken is echter geen taboe meer:

"Ik denk dat het nog erg vroeg in het jaar is om hierover na te denken. [Ricciardo] zal zichzelf op moeten rapen maar soms is een F1-coureur zijn best eenzaam, dus een beetje aanmoediging is nooit slecht. Yuki is een heel snelle coureur, dat weten we, maar we willen het best mogelijke duo hebben bij Red Bull."

"Soms moet je ook buiten de pool kijken. Een heel snelle coureur zonder werk heeft gewonnen. De markt is relatief vloeibaar met bepaalde coureurs."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots