Wolff jaagt op Verstappen: 'Het moet een keer gebeuren'

Toto is er van overtuigd dat Max zich vroeg of laat in een Mercedes-overall zal gaan hijsen. Het liefst zet hij de Nederlander volgend jaar al in de auto als vervanger van Sir Lewis Hamilton.

Wolff aast op Verstappen: 'Het moet een keer gebeuren'

Het team van Mercedes zit eigenlijk al vanaf het begin van het ground effect tijdperk met zichzelf in de knoop. Na drie verschillende auto-concepten in evenveel seizoenen lijken de achtvoudig constructeurskampioenen geen steek verder te komen.

Als klap op de vuurpijl maakte oogappel Sir Lewis Hamilton zijn gebrek aan vertrouwen kenbaar met een plotselinge overstap naar Ferrari. Voor een team dat het nooit zonder wereldkampioen gedaan heeft was dat een flinke klap.

Het moet een keer gebeuren

Mercedes is dus niet alleen op technisch vlak, maar ook wat betreft de coureurs zoekende. Het stoeltje naast George Russell is immers nog altijd niet opgevuld.

Dit jaar zijn er meerdere coureurs zonder contract voor 2025, maar Mercedes-opperhoofd Toto Wolff kan eigenlijk maar aan één man denken: Max Verstappen. Het is volgens Toto immers onvermijdelijk dat Max in de nabije toekomst een contract zal ondertekenen in Brackley:

"Het is een soort relatie die op een bepaald punt moet gaan gebeuren, maar we weten niet wanneer. Dat gaat niet gebeuren in de komende weken of maanden, dus ik wil de markt in de gaten blijven houden."

Verloren zoon?

Het mag - ondanks het moddergooien in 2021 - geen verrassing heten dat Wolff de deur met alle liefde openzet voor Verstappen. Tien jaar geleden probeerde hij de Nederlander immers vast te leggen voor het Mercedes-opleidingsprogramma.

Helaas voor hem wist Red Bull Verstappen weg te kapen door hem een F1-stoeltje te garanderen. Hierdoor bleven Toto en co zitten met Max' Formule 3-rivaal Esteban Ocon. Tien seizoenen, drie wereldtitels, 56 overwinningen, 100 podiums, 35 pole positions en 31 snelste racerondes later is de mening van de Oostenrijker over Verstappen uiteraard niet veranderd:

"Ja [hij is de beste keus]. Je ziet wat zijn prestatieniveau is, maar ik zou de anderen ook niet uit willen sluiten. Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken en moeten zeggen 'wat kunnen we doen met deze auto?'."

Wolff heeft duidelijk alle reden om Verstappen binnen te halen, maar vanaf de andere kant is de business case een stuk zwakker. Mercedes lijkt immers alleen maar achteruit te gaan, en heeft veel van de mensen die de oude successen behaald hebben zien gaan. Voor 2026 zijn alle kaarten echter opnieuw geschud.

Een gok op de expertise van Mercedes met turbo-hybride power units in de onzekerheid rond de nieuwe motorformule zou aantrekkelijk kunnen zijn. Vooralsnog blijft Max echter lekker zitten waar hij zit.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool