Wolff waarschuwde Hamilton voor Ferrari: 'Je zult tegen onze achtervleugel aankijken' 

Toto had wat wijze woorden over voor zijn oude vriend toen Hamilton zijn overstap naar Ferrari aankondigde. Volgens de Oostenrijker zal Sir Lewis volgend jaar namelijk alleen maaar tegen de achtervleugel van de Mercedes aan kunnen kijken.

Wolff waarschuwde Hamilton voor Ferrari: 'Je zult tegen onze achtervleugel aankijken' 

Nog voor de start van het seizoen shockeerde Lewis Hamilton de F1-wereld met het nieuws dat hij een contract getekend had bij Ferrari. Na meer dan tien jaar en zes wereldtitels met Mercedes zocht de Brit kennelijk naar een nieuwe uitdaging.

In plaats van door te werken aan het project om zijn achtste titel te verzilveren koos Hamilton eieren voor zijn geld bij de Scuderia. Het vertrouwen in de voormalige kampioensformatie leek weg te zijn.

Lewis op de koffie

Het nieuws kwam uiteraard ook binnen Mercedes hard aan. Tegenover Motorsportweek haalde teamchef Toto Wolff herinneringen op aan het moment dat Lewis hem vertelde van zijn overstap. Volgens de boomlange Oostenrijker is er echter geen kwaad bloed tussen de twee. Sinds hun debuut bij Mercedes in 2013 hebben ze immers een goede, innige relatie:

Hij kwam langs voor koffie, dat is normaal voor ons om te doen als het seizoen begint, en hij zei: 'Ik vertrek naar Ferrari'. En ik zei: 'echt?'. En niet dat ik geschokt was, want ik wist dat we een kortetermijncontract hadden, maar de timing aan het begin van het seizoen.

"Ik zie de positieve kant want onze jaren waren zo geweldig en we hebben een heel sterke band. En op dezelfde manier kunnen we uit elkaar gaan en elkaar echt het beste wensen."

De achtervleugel

Ondanks alle vriendschappelijkheid kon Toto het echter niet laten om even wat plaagstootjes uit te delen. Het Mercedes-opperhoofd hoopt natuurlijk zijn oude strijdmakker te verslaan op het circuit met George Russell en een nieuwe aanwinst.

In die trend gaf hij Hamilton meteen een opvallende waarschuwing: prent de vorm van onze achtervleugel maar in, want dat is alles dat je zult zien in 2025:

"Ik hoop dat we hem verslaan op de baan. En we op hetzelfde moment een nieuwe weg in kunnen slaan met een nieuwe coureur naast George."

"Ik kan me hem allereerst niet voorstellen in het rood. Ik denk niet dat het hem staat, maar ik denk dat dat plaatje interessant zal zijn. En toen vertelde ik hem, je moet je onze achtervleugel echt in gaan prenten want dat is waar je tegen aan zult kijken."

Gezien de beroerde vorm van Mercedes dit seizoen is Toto's waarschuwing nogal pijnlijk uitgevallen. De enige keer dat Lewis de achtervleugel van de W16 zal zien is wanneer hij vriend George op een ronde zet..

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, NL Beeld / Proshots