'Aanklaagster Christian Horner wil weer aan het werk bij Red Bull' 

De Horner-soap is nog lang niet ten einde. De dame die Red Bull's teambaas aan de schandpaal genageld heeft zegt nu koste wat het kost haar baan weer terug te willen. Terwijl haar beroep tegen het interne onderzoek nog loopt zou ze haar werk weer op willen pakken.

'Aanklaagster Christian Horner wil weer aan het werk bij Red Bull' 

We zijn inmiddels al bijna twee maanden verder, maar de heisa rond Christian Horner's vermeende grensoverschrijdende gedrag is nog lang niet voorbij.

Door de verhalen rond Carlos Sainz en de uitvaller van Max Verstappen werd het eventjes stil rond de affaire, maar volgens Britse publicatie The Independent is het tijd voor een nieuwe ronde.

Non-actief

De 'aanstichter' van de complete saga heeft namelijk de knuppel opnieuw in het hoenderhok gegooid. Horner's persoonlijke assistent werd na het internet onderzoek van Red Bull - waarin Christian vrijgesproken werd - op non-actief gesteld.

Haar loon werd gewoon doorbetaald, maar ze was niet langer welkom op de fabriek in Milton Keynes. Kort daarop ging ze in beroep tegen de uitspraak. De huidige situatie zint haar echter niet.

Christian Horner en Red Bull GmbH opperhoofd Oliver Mintzlaff.

Weer aan de slag?

Volgens The Independent zou de dame erop azen om tijdens de lopende procedure alsnog weer aan te slag te mogen. Hoe dat er precies uit zal moeten zien is echter onduidelijk. Een terugkeer als Horner's PA is immers uitgesloten.

De kans dat haar verzoek ingewilligd wordt lijkt op dit moment dus vrij klein. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze de uitspraak in haar beroep alsnog thuis af moeten wachten.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press