'Bijzonder grote kans' dat Viaplay F1-rechten in de zak houdt

Na alle geruchten over een overname door Ziggo is er dan toch een tegengeluid. De deal met TV-zender SBS9 zou namelijk een indicatie zijn dat Viaplay er alsnog warmpjes bij zit.

'Bijzonder grote kans' dat Viaplay F1-rechten in de zak houdt

Binnen de Nederlandse landsgrenzen is het grootste F1-verhaal toch wel de slepende soap rond de F1-uitzendrechten. Na drie jaar Viaplay ligt het speelveld immers weer open, zeker na alle commerciële en financiële tegenvallers voor de Zweedse streamingsdienst.

Eerder werd naar buiten gebracht dat de strijd al beslist zou zijn in het voordeel van VodafoneZiggo. Dat gerucht is echter alweer tegengesproken.

Bijzonder groot

Bij Talpa-zender SBS6 konden we namelijk weer genieten van de inzichten van bekende sportmarketeer Chris Woerts. De beste man schoof aan bij Vandaag Inside en gaf daar zijn lezing van de situatie. Volgens Woerts wijst de deal tussen Talpa en Viaplay - waardoor SBS9 dit weekend omgedoopt wordt tot Viaplay TV - erop dat Viaplay er zeker van is dat de rechten voor de Formule 1 veilig in de portfolio blijven:

"Het is nog niet bekend, dat wordt later bekend gemaakt. Je zou zeggen dat je deze samenwerking niet aangaat als je de rechten niet binnenharkt, dus naar grote mate van waarschijnlijkheid kun je er wel vanuit gaan dat Viaplay de rechten binnenhaalt. Dat wordt straks bepaald door de FOM, maar de kans is bijzonder groot."

Van gedachten veranderd

De uitspraken van Woerts zijn opvallend, aangezien de sportmarketeer de afgelopen tijd vooral de kant van Ziggo leek te kiezen. Kennelijk is hij toch van mening veranderd.

De kans dat het op financieel, zakelijk en populair vlak aangeschoten Viaplay opnieuw een bedrag van 100 miljoen euro per jaar op zal kunnen hoesten lijkt echter juist vrij klein. Liberty Media zal ongetwijfeld geen genoegen nemen met minder. De deal met Talpa kan bovendien opgevat worden als een wanhopige kunstgreep om relevant te blijven.

De tijd zal het leren wie het uiteindelijk bij het rechte eind heeft.

Formule 1
  • NL Beeld / Heukers Media, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Heukers Media