Verhuurbedrijf beschuldigd van afzetterij rond elektrische auto's 

Bij Hertz hebben ze het een en ander uit te leggen. Door de accucapaciteit van hun elektrische vloot kunstmatig te begrenzen strijkt het verhuurbedrijf namelijk vrolijk extra geld op. 

Verhuurbedrijf beschuldigd van afzetterij rond elektrische auto's 

De hele westerse wereld moet volgens de zittende overlords binnenkort overgaan op elektrisch. Verhuurbedrijven zijn hier uiteraard geen uitzondering op.

Bij het bekende Hertz hebben ze daarom al een vloot volledige elektrische Polestar 2's rondrijden. De Australische divisie heeft echter een nogal interessante interpretatie losgelaten op de huurcontracten. Die steken namelijk precies zo in elkaar dat elke klant extra kosten moet betalen bij het inleveren van de EV.

Geldmachine

Hertz Australia stelt de huurders namelijk verplicht de auto in te leveren met 90% accucapaciteit. Dat is immers ook hoe de wagens afgeleverd worden. Doe je dit niet, dan krijg je een soort boete. Een EV afleveren met een bijna volle accu is prima te doen, zou je denken.

In de kleine lettertjes is echter niet terug te vinden dat Hertz de accucapaciteit kunstmatig begrensd heeft op precies 90%. Het is dus onmogelijk om de auto af te leveren met een 'volle' accu, tenzij er precies voor de deur toevallig een laadpaal te vinden is. Dat betekent dat iedere klant gegarandeerd een boete om de oren krijgt.

De maximum accucapaciteit is normaal gesproken in te stellen door de bestuurder, maar Hertz heeft die functie achter een vergrendeling voor administrateurs laten zetten. De volle 100 procent is dus simpelweg niet te halen.

Kappen en cashen

In reactie op een stortvloed aan kritiek verzekert Hertz de klant ervan dat ze 'van plan zijn om binnenkort een herzien en meer inschikkelijk beleid' te gaan introduceren voor de Australische EV-vloot.

Tegelijkertijd heeft de Amerikaanse tak van het bedrijf echter te kennen gegeven te zullen stoppen met de aankoop van meer elektrische auto's. De zwakke vraag en hoge reparatiekosten zouden EV's onaantrekkelijk maken vergeleken met traditionele benzine en dieselmodellen. De order voor meer Polestars is al geschrapt.

Tot die tijd blijven de extra inkomsten nog binnenrollen Down Under.

Elektrisch
  • Polestar