Andretti wil de Formule 2 en Formule 3 in 

De Formule 1 is niet goed genoeg voor Andretti Global. Teambaas Michael Andretti wil net als de overige teams een ladder gaan bouwen naar de topklasse met inschrijvingen in de Formule 2 en 3. 

Andretti wil de Formule 2 en Formule 3 in 

Twee maanden na de afwijzing door Formula One Management rolt Andretti Global pardoes grootse plannen uit.

Met de opening van een nieuwe fabriek nabij Silverstone hervat het Amerikaanse team namelijk niet alleen het F1-project, maar wordt er een aanloop genomen om zich in de supportcategorieen te gaan vestigen. Andretti wil vanuit de nieuwe basis namelijk een Formule 2 en Formule 3-team gaan runnen.

Uitvalsbasis

Naast de integratie van F2 en F3 wil Andretti bovendien het Formule E-team naar Silverstone gaan halen. Op dit moment wordt die operatie nog gerund vanuit het nabijgelegen Banbury.

Zo moet de faciliteit in Silverstone een uitvalsbasis gaan worden voor alle 'Europese' activiteiten van Andretti. Volgens Michael zijn er zelfs plannen voor een WEC-team, vermoedelijk met een Cadillac of Buick Hypercar:

"Dit wordt vooral voor de Formule 1, deze twee faciliteiten. Maar we willen ook ons Formule E team erbij halen en beginnen met het hier te integreren.

Ons doel is om een F3/2 team te hebben om het F1-team te ondersteunen, en dan misschien zelfs een WEC-team. Dus we willen dit onze uitvalsbasis maken voor de Europese racerij. Dus er zijn een hoop coole plannen in dit gebied/"

America First

De F2/F3 operatie dient uiteraard niet alleen om het F1-team te ondersteunen. Een stokpaardje van Andretti Global is namelijk het opleiden van vers talent. Amerikaans talent, welteverstaan. Bij Andretti willen ze namelijk iets gaan doen aan de anti-Amerikaanse discriminatie binnen de Europese autosport:

"Het is niet alleen voor Amerikaanse coureurs. We zullen nog steeds op zoek gaan naar het beste talent ter wereld. Maar het zal een Amerikaanse coureur een eerlijke kans geven, want normaal als er een Amerikaan de overstap maakt hier naartoe, worden ze niet hetzelfde behandeld. Hier in ons team zul je eerlijk behandeld worden, door het hele systeem heen.

"Het zal verbonden zijn aan het afronden van het F1-gedeelte."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Proshots