Viaplay behoudt rechten Formule 1 tot 2029 

De geruchtenmolen kan stopgezet worden: Viaplay houdt de touwtjes gewoon nog vijf jaar in handen in Nederland. 

Viaplay behoudt rechten Formule 1 tot 2029 

Na een bijzondere lange aanloop vol geruchten en speculatie is het moment dan eindelijk daar: Liberty Media heeft een nieuwe deal gesloten voor de uitbuiting van de Nederlandse Formule 1-uitzendrechten.

Door de commerciële en financiële problemen van huidige rechtenhouder Viaplay leek er een wisseling van de wacht te komen. De Telegraaf en TotaalTV melden echter het tegenovergestelde.

Viaplay-commentator Nelson Valkenburg.

Ziggo achter het net

De Scandinavische streamingsdienst zou nu namelijk definitief een nieuwe deal binnengehaald hebben. Reden voor die overtuiging is een aankomend persmoment voor concurrent VodafoneZiggo, waarbij de Formule 1 niet op het programma staat.

Ziggo zal het alleen gaan hebben over voetbalcompetities Europa League, Champions League en Conference League. Aangezien er op korte termijn een beslissing zou vallen over de F1 zou dit een indicatie zijn dat Ziggo opnieuw achter het net vist.

225 miljoen

Viaplay zal dit keer niet drie jaar, maar vijf jaar het alleenrecht hebben op Nederlands F1-uitzendingen. Naar verluidt is de deal zo'nm 45 miljoen euro per jaar waard. Nog altijd minder dan vriend Max binnenharkt.

De Scandinvische streamingsdienst heeft de overwinning meteen gevierd met een forse prijsstijging. Binnenkort betaal je geen 15.99, maar 17.99 per maand. Die dure deal moet immers ergens van betaald worden. Een formele aankondiging wordt later deze maand verwacht.

Formule 1
  • NL Beeld / Heukers Media, NL Beeld / Proshots, NL Beeld / Heukers Media