Horner ziek van Wolff's geflirt met Verstappen: 'Mercedes eindigt achter klantenteams'

Red Bull's opperhoofd is er klaar mee dat ome Toto constant liefdesbriefjes richting zijn coureur de media in slingert. De Brit herinnert Wolff eraan dat hij grotere problemen om op te lossen heeft. 

Horner ziek van Wolff's geflirt met Verstappen: 'Mercedes eindigt achter klantenteams'

Het is inmiddels luid en duidelijk dat Mercedes-chef Toto Wolff met een verzoeningstour bezig is. Nu hij eerder dan gepland oogappel Lewis Hamilton uit moet zwaaien zoekt de Oostenrijker wanhopig naar een geschikte vervanger.

Ondanks zijn gepromoot van 'wonderkind' Andrea Kimi Antonelli kan dat volgens Wolff maar één man zijn: Max Verstappen. Na jaren slecht verhulde negativiteit tegenover de man die de achtste titel van Sir Lewis 'gestolen' heeft is Toto opeens opvallend positief over de Nederlander.

De media mag dan ook maar al te vaak een serie lovende quotes noteren. Wolff's woorden wekken in het kamp van Red Bull zo langzamerhand de nodige irritatie op.

Gepikeerd

Red Bull-baas en aartsrivaal Christian Horner reageerde in China gepikeerd op de zoveelste verleidingspoging van Toto. De Brit ziet nog steeds niet in waar zijn tegenhanger mee bezig is. Verstappen heeft naar zijn mening immers geen enkele reden om het dominante Red Bull Racing te verlaten:

"Ik laat me er niet in slepen. Het wordt volgens mij soms alleen gedaan om rumoer te creëren. We zijn het aantal races dat Mercedes in het moderne tijdperk gewonnen heeft voorbijgestreefd. Het team is in vorm. Waarom zou je dit team in vredesnaam willen verlaten?"

Fix you f*cking team

Horner wijst zijn conculega erop dat er grotere problemen zijn bij Mercedes dan het vervangen van een coureur. Op pure snelheid ligt het team immers op de vijfde plek, achter Red Bull, Ferrari, McLaren en Aston Martin. Twee van die teams zijn bovendien klanten van de voormalige kampioensformatie. Toto zou zich beter op andere, meer structurele issues moeten gaan richten, aldus Horner:

"Mercedes is het derde team, achter hun klanten op dit moment. Dus, ik zou denken dat [Toto's] tijd beter gespendeerd kan worden aan zijn team in plaats van de rijdersmarkt."

"En ik denk niet dat Toto's probleem zijn coureurs zijn. Ik denk dat hij waarschijnlijk andere elementen heeft waarop hij zich moet richten in plaats van zich te richen op coureurs die niet beschikbaar zijn."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press