Ferrari gaat voor blauwe livery in Miami

Het bekende rood wordt voor Miami vervangen door een blauwer kleurenschema. De Scuderia wil hiermee de link met Noord-Amerika én een nieuwe sponsordeal gaan vieren. 

Ferrari gaat voor blauwe livery in Miami

Ferraris zijn rood. Het is een van de onontkoombare feiten van de racewereld. Zolang een Ferrari als fabrieksauto ingezet wordt is er geen andere kleur mogelijk. Althans, bijna niet. Volgens de laatste geruchten gaat de Scuderia in Miami namelijk voor blauw. De one-off livery zou een verwijzing zijn naar het North American Racing Team van Ferrari-importeur Luigi Chinetti, dat tussen 1958 en 1982 actief was.

Vanwege een ruzie tussen Ferrari en de ACO over de homologatie van de als GT-bedoelde 250 LM (die de ACO als prototype bestempelde) kreeg NART in 1964 zelfs de eer om het F1-team te runnen. In Amerika en Mexico kwamen John Surtees, Lorenzo Bandini en Pedro Rodriguez met in een wit/blauw kleurenschema gespoten 158's aan de start.

HP

De verwijzing naar NART en Noord-Amerika zou niet de enige reden zijn voor de nieuwe livery. Ferrari zou namelijk tegelijkertijd een zeer lucratieve titelsponsordeal gesloten hebben met computergigant Hewlett-Packard. Dat bedrijf kennen we nog als sponsor van de iconische BMW Williams machines van pakweg twintig jaar geleden. Ook die auto's verschenen destijds in het wit en blauw.

Hoe blauw is blauw?

Het is uiteraard nog maar de vraag hoe blauw de Ferrari's daadwerkelijk zullen zijn. In 2022 werd immers nog trots verteld dat de bolides in het geel uitgevoerd zouden worden. Dat bleek uiteindelijk opm weinig meer dan een gele motorkap te gaan. Bereid je dus maar voor op een flinke teleurstelling.

Formule 1
  • Pexels, Ferrari