Deze nieuwe NSX is volledig hybride-vrij

Hybridehaters en analoog-extremisten kwamen rotte eieren en tomaten tekort toen Honda de nieuwe NSX presenteerde, want het ding bevat meer elektromotortjes dan het (keuken-)arsenaal van je vrouw. Deze NSX echter niet, die is zo puur als verse sneeuw.

De NSX GT3 is Honda's nieuwe aanbod in de gelijknamige (en steeds drukker bevolkte) raceklasse, waarin je als fabrikant een goed product neerzet en de klantenteams vervolgens het geld met bakken naar je toe brengen. Omdat de regelgeving hier helder is, stripte Honda alle elektromeuk en (overige) overbodige zaken uit zijn dikke sportcoupé, waardoor alleen nog een achterwielaangedreven racebeest met een 3,5 liter V6 turbo overbleef. Ziet er leuk uit, en gaat nog eens erg hard ook.

Wensdenkers zien in deze GT3 - die put uit de racervaring van de HSV010 uit de Japanse Super GT - de voorbode van de door hen o zo gewenste NSX Type R, waarover Honda zich overigens nog nooit heeft uitgelaten. Geen wonder, ze waren veel te druk met het op de markt brengen van de 'gewone' NSX, gezien het tijdspad kennelijk een hels karwei. We zouden onze adem dan ook niet inhouden voor een Type R, Honda lijkt hiermee (net als met alles) geen haast te maken.

Geef je ogen daarom eerst de kost met deze GT3, die deze dagen in New York staat te shinen.