10 YouTube-kanalen die iedere petrolhead moet volgen

Televisie is dood, lang leve het internet. Youtube staat barstensvol autovideo's, maar vindt maar eens de pareltjes tussen de bergen rotzooi. Omdat jou tijd ook maar beperkt is, maakten we een selectie met de beste kanalen voor petroseksuelen.

Video's van de beste klassiekers en hun gepassioneerde eigenaren. Een must-follow voor iedereen met een vleugje benzine in de aderen.

Voormalig talkshowhost en autogek Jay Leno heeft een indrukwekkende garage (pics) vol bijzonder voertuigen. Naast auto's uit zijn eigen collectie komen ook de nieuwste, raarste of meest speciale modellen op bezoek voor een uitleg + ritje.

Het beste autotijdschrift ter wereld heeft uiteraard een eigen Youtube-kanaal. Hier vooral de laatste autotests, autoshow verslagen en eigen groeptests.

Alejandro Salomon ouwehoert graag over auto's en heeft in zijn garage leuke dingen als een Porsche 918 en een Viper ACR staan. Is begonnen met zijn online autoshow Bangin' Gears, waarin de ervaring van rijden in supercars en hypercars deelt. Neemt de wereld, zichzelf en de auto's niet al te serieus.

Je haat hem of houdt van hem, maar zonder twijfel is Shmee een van de grootste autovloggers ter wereld. Hij reist de wereld over om in de beste auto's te rijden en coolste evenementen te bezoeken. Vrijwel dagelijks nieuwe video's met supercars en hypercars. Heeft zelf een McLaren 675LT, Porsche Cayman GT4 en Ferrari FF in de garage staan.

Een Italiaanse versie van Shmee. Rijdt en bekijkt de absolute top van de autowereld en kijkt niet meer op van een Pagani meer of minder. Heeft zojuist een Nissan GT-R gekocht, zodat hij zijn filmobjecten ook een beetje kan bijhouden.

Wil je van een bepaald model alles weten? Dan is Kyle je man! Hij behandelt in zijn half uur durende reviews elke vierkante centimeter van de auto en krijgt de meest nieuwste en beste vierwielers voor zijn camera.

Heel veel video's van zeer hoge kwaliteit. Door een variatie aan terugkerende programma's en losse video's is er voor ieder wat wils op dit kanaal. En dankzij een enorm bereik (3,8 miljoen abonnees) krijgen ze toegang tot de leukste speeltjes.

Matt Farah test fijne pk-monsters. Niet alleen supercars uit de showroom, maar ook aftermarkt projecten van petrolheads. Een lekker afwisselende line-up met hier en daar een onverwacht pareltje.

Reviews, maar niet zoals je ze gewend bent. Hier worden oudere en betaalbare tweedehandjes belicht op een unieke en vaak hilarische manier. Niet uren neuzelen over een bepaald onderdeel, maar gewoon een eerlijk en praktisch oordeel.