Verstappen gaat voor geen goud naar Mercedes: 'Ik vecht niet voor P6'

Het maakt voor Max niet uit hoeveel knaken Toto op tafel legt: de drievoudig wereldkampioen is er niet voor te porren om bij de Silberpfeilen mee te strijden in de subtop. 

Verstappen gaat voor geen goud naar Mercedes: 'Ik vecht niet voor P6'

Sinds de geruchten rond de klaarblijkelijke implosie van Red Bull Racing begonnen is Max Verstappen veelvuldig gelinkt an een positie elders. Met het oog op de nieuwe motorregels voor 2026, de transfer van Sir Lewis Hamilton naar Ferrari en het agressieve geflirt van Toto Wolff wordt het team van Mercedes het meest naar voren geschoven als een nieuw thuis voor de Nederlander.

Volgens de laatste geruchten zou Wolff zelfs zo wanhopig zijn om Verstappen aan te trekken dat er een historische deal van 150 miljoen dollar per jaar klaar zou liggen. Met die enorme vracht geld zou de boomlange Oostenrijker erop hopen de huidige tekortkomingen van zijn team te compenseren.

Voor geen goud

In de aanloop naar de Grand Prix van Miami werd Verstappen weer eens aan de tand gevoeld over de situatie. Max legde in duidelijke termen uit dat er geen bod hoog genoeg zou zijn om hem naar Mercedes te trekken. Het gaat hem immers helemaal niet om het geld:

"Nee. Maar uiteindelijk, zelfs als dat laten we zeggen het geval is, 150 miljoen...geld gaat voor mij niet het verschil maken om ergens anders heen te gaan. Ik ben al tevreden met wat ik nu verdien, het draait om prestaties."

Geen zin in P6

Max ziet er helemaal niets in om voor extreem veel geld te moeten vechten voor een toevallige vijfde of zesde plek, de posities waar Mercedes op dit moment alleen maar van kan lijken te dromen.

De extra centen zouden niets doen voor zijn gemoedsrust in die situatie. Verstappen blijft om die redenen liever op het oude nest, waar hij in ieder geval in 2025 nogmaals kans maakt op de titel:

"Ik ken mezelf en weet dat als ik zal rijden voor P5 of P6, je erg nors wordt. Dus het draait uiteindelijk altijd om prestaties. Ik bedoel, iedereen weet dat, Toto weet dat ook. Mijn toekomst ligt op dit moment binnen Red Bull."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Mercedes-Benz, Red Bull Content Pool