Dit zijn de auto's van Lewis Hamilton

Wat heeft een drievoudig F1-wereldkampioen (and counting) en liefhebber van glimdingen allemaal in zijn garage staan? Best veel eigenlijk.

De bekendste vierwieler uit de stal is zonder meer de Pagani Zonda 760 LH. De Italiaan werd bekend bij het grote publiek toen Lewis hem afgelopen november tegen een rij geparkeerde auto's crashte in Monaco. De wereldkampioen gaf oververmoeidheid als reden op voor dit eenzijdig ongeval.

De Pagani is een Zonda 760 RS met inderdaad 760 pk. Om de supercar van carbonfiber nog persoonlijker te maken, liet Lewis de 'RS' in de naam veranderen door zijn eigen initialen 'LH'. Als de racer die hij is, heeft hij de sequentiële versnellingsbak bij de prullenbak gezet en een handbak laten installeren.

Lewis brengt veel van zijn tijd in Los Angeles door, waar hij voornamelijk wannabe muzikant speelt. Hij past zich blijkbaar graag aan, want daar heeft hij een dikke Amerikaanse classic in zijn garage staan. De Shelby Cobra 427 is uiteraard een origineel exemplaar uit 1966, want iemand van Hamiltons staat neemt geen genoegen met een replica.

Hij houdt het liever stil, want het ligt een beetje gevoelig bij zijn werkgever, maar in Los Angeles staat ook een LaFerrari in de garage. Die zul je alleen niet op zijn Instagrampagina zien verschijnen, want dan wordt Mercedes boos. De F1-kampioen kan ook met deze 963 pk niet ontsnappen aan de paparazzi en werd zodoende al een keer gespot terwijl hij rond reed met Justin Bieber op de passagiersstoel.

De Brit houdt van zijn hypercars, want naast zijn Pagani zou hij ook een McLaren P1 in zijn garage in Monaco hebben staan. We moeten hier echter een kleine slag om de arm houden, want hoewel Hamilton vorig jaar is gespot bij het in ontvangst nemen van de auto, hebben we hem daarna niet meer gezien achter het stuur.

De liefde voor Amerikaanse klassiekers stopt niet bij de Cobra. Ook die andere legendarische Shelby-muscle car heeft de social mediaster in zijn garage staan. De Shelby GT500 van Hamilton is candy red met zwarte strepen, dus opvallen doet hij zeker.

Uiteraard kunnen de modellen van werkgever Mercedes niet ontbreken en wat ons betreft is dit het topstuk. De Mercedes SL65 AMG Black Series heeft hij niet gekocht, maar gewonnen. Hij kreeg het pk-monster als een extra prijs voor het winnen van de Grand Prix van Abu Dhabi in 2010. Dat is een stuk beter dan zo'n nutteloze beker.

De laatste Black Series uit het assortiment van Mercedes is natuurlijk ook van de partij. Met zijn Gullwing deuren is het een snelle bak die ook nog eens eruitziet als een enorme poser. Precies zoals Hamilton zelf dus.

Een dikke luxebak voor als hij zich ontspannen wil laten verplaatsen door Londen. Daar heeft Lewis gewoon deze Mercedes-Maybach S600 voor. Wij vermoeden dat het een cadeautje van de baas is, want Mercedes ziet de kampioen graag in haar modellen rijden.