Tesla Cybertruck is de bizarste pickup ooit

Elektrische autobouwer Tesla heeft vannacht zijn Cybertruck onthuld. De pick-up werd al tijden geleden aangekondigd en zou een futuristisch uiterlijk krijgen. Elon Musk heeft zijn woord gehouden, want deze machine, die er vanaf $39.900 is, ziet er van alle kanten bizar uit.

Cybertruck

Het scheiden van een Amerikaan en zijn pick up-truck is onmogelijk. Reden voor Tesla om er ook maar een te gaan maken, want het is de ruggengraat van de autoverkoop in de VS. Al zeven jaar geleden sprak Elon Musk voor het eerst over zijn plan om ook de rednecks uit hun Ford F150 en Dodge Ram te krijgen. Vandaag is de Cybertruck, zoals het apparaat heet, er eindelijk.

Cybertruck

Met een bereik van 800 kilometer kan range-anxiety niet echt een probleem zijn voor de kopers van een Cybertruck. Musk beloofde al een design dat "wouldn't look like anything else", en we kunnen rustig stellen dat hij woord heeft gehouden. Dit lijkt nergens op (u mag zelf invullen of dat een waardeoordeel is).

Met zijn hoekige vormen lijkt het alsof de ontwerpers hun passer kwijt waren en alleen een geodriehoek hebben gebruikt bij het tekenen van de auto. Echt heel aerodynamisch kan deze wagen niet zijn, en wellicht zullen Europese regelgevers nog wat vragen hebben bij de voetgangersveiligeheid. Maar goed, Europa is toch al niet de markt waarop een pick up-truckbouwer zich richt.

De auto heeft een exoskelet in plaats van een ladderchassis met opbouw. Verder heeft het extreem hard pantserglas. Dat zou niet moeten breken, maar tijdens de onthulling ging er toch het een en ander stuk aan de ramen.

De cijfers

Tesla's staan bekend om hun bizarre getallen, dus hier het overzicht.

Single Motor AWD heeft een bereik van 400 km, doet 0-96 km/u in 6,5 seconden, rijdt maximaal 177 km/u en kost $39.900

Dual Motor AWD heeft een bereik van 485 km, doet 0-96 km/u in 4,5 seconden, rijdt maximaal 193 km/u en kost $49.900

Tri Motor AWD heeft een bereik van 800 km, doet 0-96 km/u in 2,9 seconden, rijdt maximaal 209 km/u en kost $69.900