Max Verstappen verovert pole in kwalificatie België maar start vanaf P11

Max Verstappen heeft pole position behaald tijdens de kwalificatie in de Grand Prix van België. Door een gridstraf gaat de eerste plek echter naar Charles Leclerc

Max Verstappen in de kwalificatie voor de Grand Prix van België

De kwalificatie werd extra moeilijk gemaakt door de regen. Het landschap in België was volledig in duisternis vanwege de vele regenwolken en dat stelde alle teams voor een flinke uitdaging. Ondanks dat waren de uitvallers eigenlijk wel de usual suspects.

In Q3 was er van een strijd bepaald geen sprake. Lewis Hamilton zette een goede tijd neer waar niemand echt aan kon komen. Maar toen knalde Verstappen eroverheen met maar liefst acht tiende van een seconde. De grootste verrassing was nog wel Sergio Perez. In een weekend waarin Perez vecht voor zijn toekomst bij Red Bull, zette de Mexicaan zijn auto op de eerste rij.

Er zal nog wel wat veranderen ten opzichte van de startopstelling van morgen. Max Verstappen en Yuki Tsunoda krijgen allebei nog een gridstraf die hen terugzet naar achteren. Verstappen krijgt tien plekken straf en begint dus vanaf plek elf. Tsunoda heeft maar liefst 60 plekken gridstraf en begint helemaal achteraan.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van België

Positie Coureur Team
1 Max Verstappen Red Bull
2 Charles Leclerc Ferrari
3 Sergio Perez Red Bull
4 Lewis Hamilton Mercedes
5 Lando Norris McLaren
6 Oscar Piastri McLaren
7 George Russell Mercedes
8 Carlos Sainz Ferrari
9 Fernando Alonso Aston Martin
10 Esteban Ocon Alpine
11 Alex Albon Williams
12 Pierre Gasly Alpine
13 Daniel Ricciardo RB
14 Valtteri Bottas Sauber
15 Lance Stroll Aston Martin
16 Nico Hulkenberg Haas
17 Kevin Magnussen Haas
18 Yuki Tsunoda RB
19 Logan Sargeant Williams
20 Zhou Guanyu Sauber