George Russell wint GP van België in fenomenale slotfase

George Russell heeft de Grand Prix van België gewonnen. In een spannende slotfase kwamen Lewis Hamilton en Oscar Piastri nog gevaarlijk dichtbij.

George Russell in de Grand Prix van België

Het meerendeel van de race was totaal niet duidelijk wie zou winnen. Elke coureur van Red Bull, Mercedes, McLaren en Ferrari kwam in aanmerking voor de overwinning. Lange tijd leek het erop dat de winst naar Lewis Hamilton zou gaan. George Russell ging tot aan het einde eigenlijk geen enkel moment aan de leiding.

Door een gewaagde strategie met de banden - slechts één stop in plaats van twee of drie zoals de anderen deden - kwam Russell toch aan de leiding. Zijn ruime voorsprong op teamgenoot Hamilton verdween stukje bij beetje. In de slotfase zat Hamilton op zijn hielen maar verloor daar nog best wel wat tijd mee. Dat gaf Oscar Piastri ook de kans om aan te sluiten. Alledrie eindigden binnen een halve seconde van elkaar, maar Russell behield de leiding.

Max Verstappen startte vanaf de elfde plek vanwege een gridstraf. Binnen korte tijd wist de Nederlander aan te sluiten bij de andere koplopers, maar echt gevaarlijk werd hij nooit. Verstappen eindigde uiteindelijk op plek vijf, achter Charles Leclerc maar voor Lando Norris.

Einduitslag Grand Prix van België

Positie Coureur Team Punten
1 George Russell Mercedes 25
2 Lewis Hamilton Mercedes 18
3 Oscar Piastri McLaren 15
4 Charles Leclerc Ferrari 12
5 Max Verstappen Red Bull 10
6 Lando Norris McLaren 8
7 Carlos Sainz Ferrari 6
8 Sergio Perez Red Bull 5
9 Fernando Alonso Aston Martin 2
10 Esteban Ocon Mercedes 1
11 Daniel Ricciardo RB 0
12 Lance Stroll Aston Martin 0
13 Alex Albon Williams 0
14 Pierre Gasly Alpine 0
15 Kevin Magnussen Haas 0
16 Valtteri Bottas Sauber 0
17 Yuki Tsunoda RB 0
18 Logan Sargeant Williams 0
19 Nico Hulkenberg Haas 0
20 Zhou Guanyu Sauber Uitgevallen