Nieuwe Golf R is raceauto voor de gewone weg

Volkswagen heeft de nieuwe Golf R getoond aan het grote publiek. Alles suggereert dat de nieuwe dure auto vooral voor het circuit ontworpen is.

De nieuwe Golf R

Wie kent hem niet: de Volkswagen Golf. De iconische hatchback van Volkswagen krijgt eens in de zoveel tijd weer even een make-over. Voor de nieuwste versie van de Golf heeft Volkwagen hun R-divisie de opdracht gegeven om eens goed los te gaan met een mooi performance pakket. Volkswagen zelf beschrijft het eindresultaat als “de ultieme Golf”.

Dat komt wel met een prijskaartje. Een flink prijskaartje. Een gewone standaard Golf kost ongeveer €35.000. Een hybride zit daar een goede tienduizend boven. De GTI komt uit op een mooie €62.000. Maar de nieuwe Volkswagen Golf R? Vanaf €81.990. En met een pakket aan extra’s kun je daar nog een paar duizend aan toevoegen. Dat betekent dat de R bijna een volledige Opel Corsa meer kost dan de GTI. Het plaatst de R ruimschoots in hetzelfde bereik (of zelfs iets daarboven) als luxesedans, zoals de Audi A6 of de Mercedes C-klasse. Zelfs een BMW Z4 zit nog ruim onder dat bedrag.

Geen gewone hatchback

Ja, wie op zoek is naar een leuke hatchback voor dagelijks gebruik kan waarschijnlijk veel goedkopere alternatieven vinden. Maar laten we wel wezen: deze auto is niet ontworpen voor dagelijks gebruik. Dat blijkt al wel uit een specifiek woord in de tweede zin van de aankondiging: “driftmodus”. En uit alle andere informatie blijkt dat de R overduidelijk ontworpen is voor het circuit.

Een topsnelheid van 270 km/u. 0-100 in slechts 4,7 seconden. Een verlaagd sportonderstel. Een special-modus die ontwikkeld is op de Nurburgring. De stoelen zijn zelfs vervangen door sportstoelen! En om even absoluut duidelijk te maken waar de prioriteit van deze auto ligt: de GPS heeft een ingebouwde laptimer.

Vaak zie je dat bij dit soort modellen een gewone roadcar aangepast wordt voor het circuit. Bij de Golf lijkt het tegenovergestelde te zijn gedaan: dit is een raceauto die toevallig ook in het dagelijks leven te gebruiken is. De eco en comfort-modussen maken hem nog wat aangenamer voor het algemeen gebruik, maar de focus ligt overduidelijk op de racebaan.

De nieuwe Golf R is vanaf september in Nederland verkrijgbaar.

Algemeen
  • Volkswagen