IndyCar-kampioen Palou slaat F1 zitje bij Audi af

Alex Palou, de tweevoudig regerend kampioen in IndyCar, ziet zichzelf niet naar het F1-team van Audi gaan. Ondanks dat de Spanjaard graag naar de Formule 1 zou gaan, wil hij niet in de achterhoede rijden. Palou werd als een van de vele kanshebbers op het zitje gezien.

IndyCar-kampioen Alex Palou toen hij nog voor McLaren reed

IndyCar-coureur Alex Palou heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag in de Formule 1 wil rijden. Daarom sloot hij een paar jaar geleden ook een overeenkomst met McLaren. Palou zou onderdeel worden van het junior-team van McLaren en uitkomen voor hun IndyCar-team, met als uiteindelijke doel om in de Formule 1 voor het oranje team te gaan rijden.

Zo ver zou het nooit komen. McLaren legde Oscar Piastri vast en Palou zag de bui al hangen. Hij verbrak zijn contract met McLaren en besloot dan maar in IndyCar te blijven, waar hij inmiddels twee keer de titel heeft veroverd. De Formule 1 blijft echter nog wel op zijn radar staan, maar dat hoeft van hem niet koste wat het kost. Zo was hij blijkbaar vorig jaar een van de kandidaten om Nyck de Vries te vervangen bij AlphaTauri, maar zo ver is het nooit gekomen.

Recentelijk dook de naam van Palou weer wat vaker op, dit keer in verband met Audi. Daar is namelijk nog steeds een zitje vrij voor volgend jaar. Het team (dat momenteel nog Sauber heet) heeft namelijk alleen nog maar Nico Hulkenberg vastgelegd. Dat betekent dat er in principe plek zou kunnen zijn voor Palou. De Spanjaard zelf heeft dat nu echter afgewezen.

LEES OOK: De vele kandidaten voor het zitje bij Audi

'Liever twee titels in IndyCar dan geen overwinningen in F1'

In gesprek met Marca legt Palou uit dat hij er geen zin in heeft om in de achterhoede van de Formule 1 te rijden. “Het is maar net hoe je er naar kijkt. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat Alex Albon een betere carrière heeft gehad dan ik. Maar ik heb zelf liever twee titels in IndyCar dan geen enkele overwinning in de Formule 1. Natuurlijk wil iedereen het liefst in de Formule 1 rijden en zien wat we daar kunnen doen, maar ik denk niet dat ik daar twee kampioenschappen had gewonnen.”

“Het had natuurlijk geen kwaad gekund”, vervolgt Palou. “Ik heb het geprobeerd, het lukte niet, en dat is het dan ook. Ik heb niet het gevoel dat ik echt iets mis loop. Ik geniet gewoon van elke dag in IndyCar, vooral het winnen van races en kampioenschappen.”

Momenteel gaat Palou opnieuw aan de leiding in het kampioenschap met nog vijf races te gaan. De Spanjaard heeft een gat van 49 punten naar de nummer twee. Dat is net iets minder dan het totaal aantal punten dat te verdienen valt tijdens een raceweekend.