ESport kampioen Jarno Opmeer rijdt voortaan voor Red Bull

Nederlander Jarno Opmeer rijdt voortaan voor Red Bull in de esports competities. Opmeer is al twee keer eerder kampioen geworden in die categorie.

De F1-auto van Red Bull. Esport kampioen Jarno Opmeer rijdt voortaan voor Red Bull in de simraces

Red Bull Racing heeft Jarno Opmeer vastgelegd als nieuwe simracer. Opmeer is een bekende naam in de wereld van simracing en esports: in 2020 en 2021 won hij de titel in het officiële Formule 1 esports kampioenschap. De races in dat kampioenschap worden gereden op de officiële Formule 1-game, gemaakt door EA en Codemasters.

Opmeer vertrok eerder dit jaar bij Mercedes, met wie hij in 2021 de titel won. Bij Red Bull gaat hij nu samenwerken met Frede Rasmussen, die afgelopen seizoen de titel won. "De eerste race is vanavond al", reageert Opmeer in het persbericht. "En dit weekend ben ik bij de Grand Prix van Nederland, dus het wordt een mooie eerste week. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt."

Samenwerking met Verstappen?

Red Bull heeft weliswaar een eigen esports team, maar werkt ook regelmatig samen met Team Redline, het team waarvoor Max Verstappen meedoet aan verschillende simraces. Gaan we wat content van de twee Nederlanders samen zien?

Het team laat zich daar niet over uit, maar erkent wel dat dit een grote stap is voor alle betrokken partijen. "Dit reflecteert niet alleen dat er veel werk achter de schermen is gedaan van onszelf en Team Redline, maar ook dat we gaan voor succes in het simracen", reageert Joe Soltysik, die de leiding heeft over het team. "De lineup van Jarno Opmeer en Frede Rasmussen is de best mogelijke combinatie van coureurs in het F1 simracen. Hopelijk betekent dit veel goeds voor onze kansen in het kampioenschap."