Banaal. Maak je Aston Martin Vulcan straatlegaal

Het lijkt erop dat Aston Martin een bezigheidstherapie verzorgt voor de vermogende medemens. Eerst kon die een paar miljoen uitgeven aan een ultiem circuitmonster en nu mag daar nog een paar ton bij voor het straatlegaal maken van hetzelfde model.

Onder de slechts 24 klanten van de Vulcan is genoeg vraag naar een straatversie, want met de meer dan 800 pk sterke racer wil je ook gewoon voor een stoplicht kunnen staan pruttelen en mee door de McDrive rijden. Het Britse RML heeft de eer om nu een ombouwkit te maken. Aston Martin verwacht dat vier of vijf klanten gebruik gaan maken van de mogelijkheid om hem straatlegaal te maken, dus een Vulcan op de weg tegenkomen blijft een zeldzaamheid.

De ombouw zal zich onder andere richten op de veiligheid en bruikbaarheid. Denk daarbij aan luxe eigenschappen als extra rijhoogte en langere versnellingen. Daarnaast komen er uiteraard goedgekeurde lampen op voor het geval je 's nachts de hele provincie wil wakker maken met je brullende pk-bom. Het blijf ondanks deze aanpassingen wel een bruut wapen dat vooral op het circuit goed uit de voeten kan.

RML verwacht eind dit jaar de eerste Vulcan te kunnen verbouwen en denkt per auto ongeveer drie maanden aan klustijd kwijt te zijn. De prijs van de conversie is nog niet bekend, maar we verwachten dat je makkelijk een ton of meer lichter wordt gemaakt. Dan kan je wel een 820 pk sterke racer met een 7.0 liter V12 gebruiken om met een slakkengangetje door Londen te sukkelen en dat is ook wat waard.