Perez wil 'nog een paar titels' winnen met Red Bull voor hij met pensioen gaat

Sergio Perez erkent dat het einde van zijn carrière in zicht is. Maar voordat het zo ver is, wil de teamgenoot van Max Verstappen nog wel een paar titels winnen met Red Bull. 

Sergio Perez

Het is dit jaar al vaak over Sergio Perez gegaan, en meestal niet in positieve zin. Hoewel de Mexicaan het de afgelopen paar races redelijk oké heeft gedaan, heeft hij bepaald geen goed seizoen. Perez staat momenteel zevende in het kampioenschap en is de enige coureur van de top vier teams die nog geen race heeft gewonnen. Zijn teamgenoot Max Verstappen heeft meer dan twee keer zoveel punten als Perez en staat nog steeds bovenaan het kampioenschap.

Perez zijn toekomst is dan ook allesbehalve zeker. Begin deze zomer hield Red Bull nog een crisisoverleg om te kijken of Perez het seizoen überhaupt wel af zou maken. Dat pakte uiteindelijk goed uit voor Perez, maar het voelt grotendeels als uitstel van executie. Yuki Tsunoda kent een erg goed seizoen, Daniel Ricciardo lijkt zich enigszins herpakt te hebben na een zwakke start, en Liam Lawson wordt vrij openlijk klaargestoomd voor een permanent F1-zitje.

'Ik wil mijn carrière afsluiten bij Red Bull'

Toch probeert Perez daar niet al te veel op te focussen. In gesprek met The Times geeft de Mexicaan aan zich te richten op het hier en nu. “Het is moeilijk, maar het is het ook allemaal waard. Ik heb mijn hele leven gevochten om hier nu te zijn. Ik weet dat ik richting het einde van mijn carrière ga, ik wil dit niet meer al te lang blijven doen. Er komt een moment waarop ik zal toegeven dat ik mijn familie niet de hele tijd achter kan laten. Maar ik weet niet wanneer dat moment is.”

“Ik wil mijn carrière hier afsluiten”, vervolgt Perez. “Ik weet niet wanneer, maar dit is een team dat mij alles heeft gegeven, en ik wil hen ook alles geven. Hopelijk zijn we nog in staat wat titels te winnen voordat dat moment komt.”

Recentelijk zitten Perez en Verstappen wat dichter bij elkaar in de races. In Hongarije en Monza zat er maar één auto tussen hen, en in België reden de twee Red Bulls een groot deel van de tijd zij aan zij. Dat komt vooral doordat de auto tegenwoordig een stuk minder goed is dan die van de concurrentie.

“Ik zou graag zien dat het gat tussen ons wat groter was”, grapt Perez. “Het liefst zie ik dat Max gewoon wint, want uiteindelijk is dat het enige wat ons gaat helpen in het constructeurskampioenschap.”

De volgende race is in Azerbeidzjan, een circuit waar Perez het historisch gezien erg goed doet.