Tijdschema Singapore: trauma-circuit van Red Bull is de laatste grote kans voor de concurrentie

De Formule 1 reist komend weekend af naar Singapore voor de laatste race voordat er een maand pauze komt. Bekijk hier het tijdschema voor het vervolg van de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris.

Red Bull voor een bord van de Grand prix van Singapore

De Grand Prix van Azerbeidzjan ligt nog vers in het geheugen, maar de Formule 1 reist alweer verder naar de volgende race. De Grand Prix van Singapore staat dit weekend op de planning. Na Baku is ook dit weer een straatrace.

Na de overwinning van Oscar Piastri en de crash van Sergio Perez in Baku, heeft McLaren de leiding gegrepen in het constructeurskampioenschap. Red Bull staat nu twintig punten achter op de Britse rivalen. Ferrari liep door de crash van Carlos Sainz met Perez flink wat punten mis, maar staat zelf nog maar 31 punten achter op Red Bull.

Bij de coureurs heeft Max Verstappen de schade beperkt gehouden. Lando Norris eindigde weliswaar voor hem in Baku, maar dat leverde de McLaren-coureur slechts drie punten meer op dan zijn Nederlandse rivaal. Dat betekent dat het gat tussen hen nog uit 59 punten bestaat.

Singapore zal een uitgelezen kans zijn voor Norris en Ferrari om in te lopen op Verstappen en Red Bull. Red Bull-adviseur Helmut Marko beschreef Singapore recentelijk als “een circuit waar wij nog steeds een trauma aan hebben”. Vorig jaar was Singapore de enige race die Red Bull niet wist te winnen. De verwachting is dat het dit jaar niet veel anders zal zijn. Na Singapore heeft de Formule 1 weer een lange pauze waarin Red Bull waarschijnlijk de nodige upgrades aan zal brengen. Dat betekent dat Singapore voorlopig de laatste echte kans is voor McLaren en Ferrari om wat kostbare punten weg te halen bij Red Bull.

De Formule 1 krijgt in Singapore begeleiding van de F1 Academy. De raceklasse voor jonge vrouwelijke coureurs heeft na Singapore nog twee raceweekenden te gaan, maar toch kan de titelstrijd dit weekend al beslist worden. Als Alpine-junior Abbi Pulling dit weekend 27 punten uitloopt op haar rivale Doriane Pin van Mercedes, dan mag Pulling zichzelf kampioen noemen. Dat klinkt misschien als veel, maar Pulling is aan een fenomenaal seizoen bezig. De Britse heeft vijf van de acht races gewonnen en heeft in de andere drie races een podiumplek behaald. Nederlandse Maya Weug, die gesteund wordt door Ferrari, zal in Singapore proberen haar goede vorm van Zandvoort door te zetten. Voor haar thuispubliek eindigde Weug in beide races op het podium.

Vrijdag 20 september

09:20 - 09:50: Training F1 Academy
11:30 - 12:30: 1e vrije training F1
13:00 - 13:30: Kwalificatie F1 Academy
15:00 - 16:00: 2e vrije training F1

Zaterdag 21 september

09:05 - 09:30: Race 1 F1 Academy
11:30 - 12:30: 3e vrije training F1
15:00 - 16:00: Kwalificatie F1

Zondag 22 september

09:35 - 10:00: Race 2 F1 Academy
14:00 - 16:00: Race F1

Formule 1
  • NL Beeld / Pro Shots