VIDEO | Alle crashes in Baku dit weekend

Het stratencircuit van Baku is berucht om zijn krappe wegen en strakke bochten. Dat leidde dit weekend tot genoeg crashes. Bekijk ze hier allemaal.

Een crash van Leclerc in Baku

Charles Leclerc mocht het spits afbijten dit weekend. De Monegask staat bekend als een van de beste coureurs als het aankomt op Baku, maar zijn weekend begon niet geweldig. Inmiddels weten we dat hij het goedmaakte in de race en de kwalificatie, maar dit was hoe zijn VT1 ten einde kwam.

Rookie Franco Colapinto had tot dit weekend nog nooit gereden in Baku. Het was een ruwe kennismaking, want ook hij belandde in VT1 in de muur.

Colapinto was niet de enige rookie die moeite had met de straten van Baku. Ook Oliver Bearman belandde in de muur, dit keer tijdens VT3. En dat terwijl Bearman zich meestal zo op zijn gemak voelt in Baku: vorig jaar won de Brit nog beide races van de Formule 2 in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Over de Formule 2 gesproken: die competitie reed dit weekend ook in Azerbeidzjan. De sprintrace verliep zonder enig probleem, maar dat kan bepaald niet gezegd worden van de hoofdrace. Bij de start vond deze mega crash plaats. Gelukkig waren alle coureurs okΓ© en kwam iedereen er vanaf zonder verwondingen.

De grootste crash in de Formule 1 kwam aan het einde van de race. Carlos Sainz en Sergio Perez waren in een spannend duel verwikkeld om de laatste podiumplek toen ze met elkaar botsten. De wedstrijdleiding oordeelde dat geen van beiden schuld had aan het incident, maar het bracht hun race wel tot een abrupt einde.

Goed, nog eentje dan om het af te leren. Misschien geen crash, maar zeker een opvallend moment. Alex Albon verliet de pitstraat tijdens de kwalificatie voor een laatste snelle ronde. Daarbij had hij een extra stuk materiaal aan zijn auto zitten: de ventilator zat er nog op.