Verstappen hekelt nieuwe regel over schelden: "Zijn we vijf jaar oud ofzo?"

Max Verstappen kan zich nog niet vinden in de oproep om minder te gaan vloeken. Tijdens de persconferentie bekritiseerd hij de plannen van de FIA.

Max Verstappen

Eerder op de dag deed FIA-president Mohammed Ben Sulayem de oproep dat de coureurs minder moeten vloeken. De baas van de FIA vind het belangrijk om het respect in de sport te behouden.

Max Verstappen is daar nog niet erg over te spreken. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore werd hem gevraagd naar de prestaties van de auto vorige week in Baku. Daar was de Nederlander vrij duidelijk over: “Zodra ik aan de kwalificatie begon, wist ik dat de auto fucked was.”

De Nederlander werd er meteen op gewezen dat dat nou precies was wat de FIA liever niet meer ziet, maar dat kon bij Verstappen op weinig steun rekenen. “Mag ik dat ook al niet meer zeggen? Zo erg is dat toch niet? Hoe oud zijn we, vijf of zes jaar?”

Volgens de Red Bull-coureur is het sowieso onzin dat er zo’n strenge regel komt. “Veel mensen zeggen allerlei verkeerde dingen als ze hoog in de adrenaline zitten, ook in andere sporten. Dat wordt alleen niet altijd opgepikt.” Eerder dit seizoen deed Verstappen ook al de oproep aan de FIA en de regie van de Formule 1 om misschien niet alles uit te zenden als ze geen scheldwoorden in de uitzending willen hebben.