Mercedes brengt F1-merch uit in de vorm van een auto

Mercedes brengt een nieuwe versie uit van de AMG GT 63. Deze versie is speciaal vormgegeven op basis van de F1-auto van het merk.

De op F1 geïnspireerde auto van Mercedes

Oliemaatschappij Petronas viert dit jaar zijn 50e verjaardag, en Petronas heeft besloten de feestelijkheden uit te besteden aan Mercedes. Het bedrijf is namelijk titelsponsor van Mercedes in de Formule 1, en was dat ook tijdens de volledige succesperiode van 2014 tot en met 2020.

In de Formule 1 rijdt Mercedes daarom ook met een speciale livery dit weekend in Singapore. Maar de afdeling voor de roadcars kan natuurlijk niet achterblijven. Daarom is er een speciale editie uitgekomen van de GT 63 Pro. De gloednieuwe Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+ ‘Motorsport Collectors Edition’ (dat is een hele mondvol) is speciaal gemodelleerd naar de Formule 1-bolide van Mercedes.

Dat is vooral terug te zien in de uiterlijke vormgeving. De buitenkant lijkt nog het meest op de livery van een Formule 1-auto. De Mercedes-sterren op de flanken zijn exact dezelfden als die veel terug te zien zijn in de auto’s van Lewis Hamilton en George Russell. De zwarte laklaag is geïnspireerd op het zwarte koolstofvezel dat door de verf van de F1-wagen heen breekt.

Maar al dat zwart en zilver wordt afgewisseld met de blauw-groene kleuren van Petronas. De kleur is te zien in de randen van de auto, op de remklauwen, langs de wieldoppen, bij de ventilator ingangen, en natuurlijk ook in het interieur. Datzelfde interieur is ook flink onder handen genomen door de mensen van AMG, met maar liefst vijftien speakers, een interieurassistent, en een head-up display.

Onder de motorkap is het nog steeds dezelfde GT 63 Pro. Dat betekent: een V8 met 612 PK, een sportief onderstel en een 0-100 tijd van 3.7 seconden. Perfect dus om mee op het circuit te rijden, maar ook uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Tenminste, als je dat risico wil nemen met deze speciale collectors edition. Er worden namelijk maar 200 exemplaren verkocht. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar reken er maar op dat hij een flink stuk duurder is dan de €173.000 die je voor de gewone GT 63 betaalt.

Het interieur van de auto.