Norris verovert pole in chaotische kwalificatie in Singapore

Lando Norris heeft voor de zesde keer in zijn carrière pole position behaald. In Singapore bleef Norris zijn rivaal Max Verstappen nipt voor.

Lando Norris verovert pole in Singapore

Williams leek op koers te zijn om een goed resultaat neer te zetten, maar kwam net een paar duizenden te kort. Albon en Colapinto moesten zich tevreden stellen met plek 11 en 12. Hetzelfde gold voor Daniel Ricciardo. De Australiër - die aan het einde van zijn carrière lijkt te zijn - kwam niet verder dan P16. En dat terwijl zijn team op papier erg goed leek te zijn in Singapore.

Maar de grootste schok in de eerste twee blokken van de kwalificatie was Sergio Perez. Red Bull had weinig verwachtingen voor dit circuit, maar plek 13 voor Perez zal toch niet helemaal in hun script hebben gestaan. En dat terwijl Perez juist weer een tijdje wat beter leek te gaan.

Bij het ingaan van Q3 was er nog geen hele duidelijke koploper voor pole position, maar het werd snel duidelijk dat het niet Carlos Sainz zou zijn. De Ferrari-coureur verloor de controle over zijn auto aan het einde van zijn out-lap en belandde in de muur. Dat zorgde voor een rode vlag en daarmee begon de grote afwacht-show. Niemand wilde als eerste naar buiten. Er was alleen maar tijd voor één snelle ronde.

De strijd om pole ging er verhit aan toe tussen de McLarens, de Mercedessen, Verstappen en Leclerc. Leclerc was de grote verliezer: zijn tijd werd afgenomen vanwege track limits, waardoor hij naast zijn teamgenoot mag starten in P9. Verstappen was sneller dan Piastri en de twee Mercedes-coureurs, maar het was uiteindelijk Lando Norris die de snelste was. Het is de zesde pole position voor Norris.

Volledige uitslag kwalificatie Singapore

Positie Coureur Team
1 Lando Norris McLaren
2 Max Verstappen Red Bull
3 Lewis Hamilton Mercedes
4 George Russell Mercedes
5 Oscar Piastri McLaren
6 Nico Hulkenberg Haas
7 Fernando Alonso Aston Martin
8 Yuki Tsunoda RB
9 Charles Leclerc Ferrari
10 Carlos Sainz Ferrari
11 Alex Albon Williams
12 Franco Colapinto Williams
13 Sergio Perez Red Bull
14 Kevin Magnussen Haas
15 Esteban Ocon Alpine
16 Daniel Ricciardo RB
17 Lance Stroll Aston Martin
18 Pierre Gasly Alpine
19 Valtteri Bottas Sauber
20 Zhou Guanyu Sauber