Red Bull raakt wéér een kopstuk kwijt: Hoofdstrateeg verhuist naar McLaren

Red Bull is weer een van de kopstukken kwijtgeraakt aan de concurrentie. Hoofdstrateeg Will Courtenay vertrekt na veertien jaar naar McLaren.

De pitmuur van Red Bull

Voor de derde keer in een halfjaar tijd is een hooggeplaatst lid van Red Bull vertrokken. Will Courtenay was de afgelopen veertien jaar hoofdstrateeg bij Red Bull. Maar nu vertrekt hij naar de concurrentie: Courtenay gaat aan de slag voor McLaren.

Courtenay is een oudgediende bij het team. De Brit was al actief in Milton Keynes toen het team nog Jaguar heette. Toen Red Bull het team overnam in 2005, bleef Courtenay aan als lid van het strategie-team. In de loop der jaren werkte hij zich verder op, totdat hij in 2010 promoveerde tot hoofdstrateeg. In die hoedanigheid werkte hij samen met chief strategy engineer Hannah Schmidt, die op TV wat meer zichtbaar was dan Courtenay. Onder leiding van hun tweeën kreeg Red Bull een reputatie als een strategisch sterk team.

“Will's ervaring, professionalisme en passie voor motorsport maken hem de ideale kandidaat om onze sportieve functie te leiden”, schrijft McLaren-teambaas Andrea Stella in een persbericht. “We gaan nu een belangrijke fase in van onze reis als team en we zijn ervan overtuigd dat hij een geweldige aanvulling zal zijn op ons sterke leiderschapsteam terwijl we ernaar streven om te blijven uitdagen voor overwinningen en kampioenschappen.”

Courtenay is de meest recente toevoeging aan een steeds langer wordende lijst van topmensen die vertrekken bij Red Bull. Legendarische ontwerper Adrian Newey kondigde deze maand aan dat hij volgend jaar bij Aston Martin aan de slag gaat. Sportief directeur Jonathan Wheatley verlaat na bijna twintig jaar het team om de nieuwe teambaas van Audi te worden. Eerder verloor Red Bull ook al aerodynamicus Dan Fallows aan Aston Martin en technicus Rob Marshall aan McLaren.