'Michael Schumacher was als mijn zoon, maar ik heb hem al 10 jaar niet meer gesproken'

De manager van Michael Schumacher is tegenwoordig niet welkom meer bij de familie. De manager vindt dat hij het zelf verprutst heeft.

Michael Schumacher

Het verhaal van Michael Schumacher zal de meeste mensen bekend zijn. Na de meest succesvolle F1-carrière ooit (op dat moment), vertrok hij in 2012 definitief uit de sport. Een jaar later maakte hij een nare val tijdens het skiën. Hij overleefde de val wel, maar hield er ernstig hersenletsel aan over.

Sindsdien leeft Schumacher in volledige afzondering. Zijn vrouw Corinna en de verdere familie doen er alles aan om de privacy van Schumacher te bewaken en zorgen er voor dat hij in alle rust kan herstellen, als dat ooit nog zal gebeuren. Het is niet bekend wie er allemaal nog contact mogen hebben met de zevenvoudig kampioen. Teamgenoot Felipe Massa bevestigde dat hij nog steeds zo nu en dan langskomt bij de Duitser. Voormalig teambaas Jean Todt onthulde in 2019 dat hij soms races kijkt met Schumacher.

Iemand waarvan in ieder geval zeker is dat hij geen contact meer heeft met de familie, is Willi Weber. Weber was jarenlang de manager van Schumacher en heeft er voor gezorgd dat de Duitser ooit zijn debuut maakte in 1991. Maar tegenwoordig is hij niet welkom meer, zo onthult hij in een interview met Bild.

'Ik had Michael moeten steunen'

“Michael was een van mijn beste vrienden. Hij voelde soms meer als de zoon die ik nooit heb gehad. Niemand weet precies hoe het met hem gaat tegenwoordig, dus daar wil ik ook niets over zeggen. Ik heb al tien jaar geen contact gehad met de familie. Ik weet niet eens meer echt wat er is gebeurd.”

Weber stopte in 2010 als manager van Schumacher. Hoewel de twee nog goede connecties onderhielden, hadden ze dus al niet meer dagelijks contact toen Schumacher’s ongeluk plaatsvond in 2013. En volgens Weber ging het daar mis.

“Het was mijn schuld, ik had Michael moeten bezoeken na dat ongeluk en hem moeten steunen. Ik dacht dat de media het wat overdreef. Ik dacht dat ik beter even kon wachten en dat alles dan wel prima zou zijn. Maar toen was het al te laat. Lange tijd heb ik mezelf de schuld gegeven dat ik niet meteen contact heb gezocht. Sinds dat moment heb ik in mijn hart al afscheid van hem genomen, zodat ik er zelf weer vrede mee kan hebben.”

Volgens verschillende bronnen was Schumacher recentelijk weer in het openbaar verschenen. Zijn dochter Gina is namelijk laatst getrouwd. Gasten moesten volgens de geruchten hun telefoons inleveren en mochten absoluut geen beelden of opnames delen met de buitenwereld. Weber kan niet bevestigen of ontkennen dat Schumacher daar aanwezig was: hij was zelf namelijk ook niet bij de bruiloft op Mallorca.

“Ik was niet uitgenodigd voor de bruiloft, maar ik had ook niet kunnen gaan vanwege mijn eigen gezondheid. De vlucht naar Mallorca had ik niet kunnen maken.”