Hamilton: 'F1 kan Afrika niet langer meer negeren'

Volgens Lewis Hamilton is het hoog tijd dat de Formule 1 wat meer aandacht aan Afrika gaat besteden. De kampioen pleit voor een race in het continent.

Lewis Hamilton

Eerder dit jaar leek het er even op dat de aankondiging van een Formule 1-race in Afrika aanstaande was. Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, ging naar Rwanda om met de regering en andere vertegenwoordigers te spreken over de mogelijkheid om daar een race te houden. Sindsdien is het een beetje stil gebleven op dat front. Maar volgens Lewis Hamilton wordt het hoog tijd dat de Formule 1 naar dat continent trekt.

“We kunnen niet races toe blijven voegen op andere plekken en Afrika blijven negeren”, stelde de Mercedes-coureur eerder dit jaar tijdens een persconferentie. “Er moet daar nog erg veel werk gedaan worden. Veel mensen die daar nog nooit zijn geweest, weten waarschijnlijk niet eens hoe mooi het is. En ze weten waarschijnlijk ook niet hoeveel ze teruggehouden worden door andere landen.”

Rwanda timmert intussen hard aan de weg naar de Formule 1. Zo zou er een speciaal circuit ontworpen worden in het land om een race te organiseren. De hoofdstad Kigali zal dit jaar de organisator zijn van het prijzengala van de FIA. Hamilton maakte deze zomer zelf ook een rondreis door Afrika.

“Rwanda is een van mijn favoriete plekken die ik heb bezocht. Ik doe al een tijdje veel werk op de achtergrond daar. Ik heb met veel mensen in Rwanda gesproken, en ook in Zuid-Afrika. Waarom racen we niet op dat continent? Het excuus is momenteel vooral dat er geen goed circuit is, maar er is daar minstens één circuit dat er klaar voor is. Op de korte termijn zouden we naar dat circuit kunnen gaan. Dan kunnen we iets nieuws opbouwen voor de toekomst. Rwanda is een lange termijn project. Maar het is prachtig dat ze zo graag onderdeel van de Formule 1 willen zijn.”

Formule 1
  • NL Beeld / Pro Shots