Lewis Hamilton krijgt steun van Amerikaanse presidentskandidaat

Lewis Hamilton en de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn niet per se de meest logische combinatie, maar toch komen die twee werelden elkaar nu tegen.

Lewis Hamilton

Mocht je het nog niet mee hebben gekregen: in de Verenigde Staten kiest de bevolking dit jaar een nieuwe president. En op de een of andere manier is de naam van Lewis Hamilton nu ook gevallen in de campagne.

Als onderdeel van haar campagne was vice-president Kamala Harris - de kandidaat voor de Democraten - aangeschoven bij Howard Stern’s show van SiriusXM. Stern vroeg haar naar haar voorliefde voor de Formule 1, waarop Harris erg enthousiast reageerde. “Ik ben er dol op! Iedereen bij mij thuis kijkt het!” Als Stern haar vraagt of het niet gewoon een campagnestunt is, lijkt Harris haast beledigd. “Nee, sterker nog: ik kom amper aan kijken toe vanwege de campagne. En het hangt er natuurlijk vanaf waar ze racen, soms moet je heel vroeg op.”

Vervolgens wordt Harris naar haar favoriete coureur gevraagd. “Lewis Hamilton natuurlijk! Hij verlaat Mercedes dit jaar.” Tot haar grote teleurstelling moet Harris vervolgens wel vaststellen dat Stern geen idee heeft waar ze het over heeft. De presentator zegt zelfs dat hij niet weet wie Hamilton is, waarop de schouders van Harris een beetje zakken. “Ga het kijken!” moedigt ze aan. “Ik weet zeker dat je meteen fan bent.”

Harris is niet de enige presidentskandidaat die zich dit jaar inmengt met de Formule 1. Haar tegenstander Donald Trump probeerde eerder dit jaar een campagne evenement te houden rondom de Grand Prix van Miami. Dat evenement werd tegengehouden, maar Trump was nog wel aanwezig in de pitbox van McLaren en vierde feest samen met het team toen Lando Norris die race won.