F1 in vogelvlucht: Teams pakken flink uit met speciale VS-liveries (UPDATES)

In aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn er genoeg kleine nieuwtjes die niet uitgebreid genoeg zijn voor een eigen artikel maar die wel goed zijn om mee te nemen. In dit overzicht houden we bij wat er allemaal aan nieuws langskomt vanuit de F1.

Een speciale livery voor de F1 grand prix van de Verenigde Staten

Pirelli ontwerpt speciale trofee

Meestal wordt de trofee voor een race ontworpen door de organisatie van de race, door F1 zelf, of door een lokale kunstenaar. Maar in dit geval heeft bandenleverancier Pirelli het voortouw genomen. De trofee is ontworpen door het Italiaanse bedrijf en vormgegeven door de Italiaanse kunstenaar Matteo Macchiavelli. Het figuurtje heet Heroo en is gemaakt van rubber en koolstofvezel. Replicas van de trofee zullen ook te koop zijn als speciale collector's edition figuurtjes.

Alpine kiest verstandig met game livery

Alpine heeft voor de tweede keer dit jaar een speciale livery gemaakt met verwijzingen naar popcultuur. Eerder dit jaar kwam het team aanzetten met een livery voor de film Deadpool & Wolverine. Dit keer is het geen verwijzing naar een film, maar naar een video game. Indiana Jones and the Great Circle komt in december uit voor de Xbox en PC en een paar maanden later ook op de PlayStation. Vanwege de samenwerking met Microsoft (moederbedrijf van Xbox) heeft Alpine een speciale Indiana Jones livery gemaakt. Het lijkt op het eerste gezicht misschien op een kopie van McLaren, maar als je goed kijkt zie je dat het oranje eigenlijk allemaal stukken wereldkaart zijn. De nummers van de coureurs zijn in het lettertype van Indiana Jones gemaakt.

McLaren brengt eerbetoon aan oude glorie

McLaren heeft voor de Grand Prix van de Verenigde staten ook een nieuwe livery ontworpen. In samenwerking met sponsor Google Chrome heeft McLaren een livery gemaakt met - je raadt het al - veel chroom erin verwerkt. Het is niet alleen een verwijzing naar de sponsor, maar ook naar de livery waarmee het team jarenlang reed. Lewis Hamilton won in 2008 zijn eerste titel in F1 met zo'n livery, al was het toen rood en niet oranje. Een mooi eerbetoon dus aan een succesvolle periode uit de geschiedenis van het team.

Haas komt met typisch Amerikaanse livery

Je zou het misschien soms vergeten, maar Haas is een Amerikaans team. Daarom werd er voor de thuisrace van het team een speciale livery ontworpen met duidelijke verwijzingen naar de Verenigde Staten. Het nieuwste team in F1 brengt zo een eerbetoon aan de afkomst van het team.