Tijdschema Brazilië: Ferrari, Red Bull en McLaren brengen strijd naar Interlagos

De Formule 1 strijkt dit weekend neer in Brazilië op het circuit van Interlagos. Bekijk hier hoe laat alle sessies plaatsvinden.

Red Bull en McLaren in strijd tijdens de Grand Prix van Brazilië op het circuit van Interlagos

De Grand Prix van Brazilië staat dit weekend op de planning. Het is het slot van een triple header. Leuk voor ons als fans, maar slopend voor de teams. De afgelopen twee races waren erg spannend, en de race op het circuit van Interlagos belooft dat zeker ook te worden. Met drie teams in de running voor de titel bij de constructeurs, en de strijd in de top drie bij de coureurs nog allesbehalve beslist, belooft de race in Sao Paulo weer een prachtig evenement te worden.

Na de erg late races in Texas en Mexico, is de race in Brazilië op een iets aangenamer tijdstip voor ons Nederlanders. Rond acht uur 's avonds zijn de meeste sessies alweer afgelopen. Heel wat anders dus dan bijvoorbeeld een kwalificatie die om middernacht begint.

Het is dit weekend ook weer tijd voor een sprintrace, de vijfde van het jaar en daarmee ook de een-na-laatste. Tot nu toe is elke sprintrace dit jaar gewonnen door Max Verstappen. Mogelijk dat daar dit weekend verandering in gaat komen.

Ook nu weer doet de Formule 1 het zonder support series. Die keren pas in Qatar weer terug. Na de race in Brazilië staan er nog drie races op de planning, waarvan de eerste die in Las Vegas is. De Grand Prix van Las Vegas volgt op 23 november, na twee weekjes pauze.

Vrijdag 1 november

15:30 - 16:30: Vrije training
19:30 - 20:15: Kwalificatie sprintrace

Zaterdag 2 november

15:00 - 16:00: Sprintrace
19:00 - 20:00: Kwalificatie hoofdrace

Zondag 3 november

18:00 - 20:00: Hoofdrace