Politiecontrolebord zorgt voor 20 km file

Als pliesies doe je het in de ogen van sommigen altijd fout. Bij het veroorzaken van de gehate flitsfiles bijvoorbeeld, waarbij de toorn van de automobilist 100% gerechtvaardigd is. De fileveroorzaker van vandaag is al evenmin handig.

Het is meivakantie, en dan valt het doorgaans mee met de verstoppingen op de Nederlandse snelwegen. Echter, naast instabiel vakantie-campervolk is er echter nog steeds aardig wat verkeer onderweg, want de files tikken nog redelijk aan deze derde mei. Grote veroorzakers zijn ongelukken én bovenstaand matrixbord, met de tekst 'politiecontrole' en verder zonder enige context. Lekker handig weer, Politie Nederland! U weet dat (Nederlandse) automobilisten hersenloze lemmingen zijn die bij tijd en wijle even onvoorspelbaar reageren als een LSD-trippende borderliner met een dubbele psychose, dus drie keer raden wat men doet bij het zien van zo'n vaag bord? Juist, compleet irrationeel op de rem stampen. 

Gevolg: op de A4 én de A9 stapelde de file zich harder op dan de cashreserves van Pablo Escobar in zijn hoogtijdagen, met als hoogtepunt een 20 kilometer lange rij van stilstaande auto's. Zegt de VID, die 24 uur per dag in een donkere controlekamer met de neus bovenop de verkeerscamera's zit, dus die kunnen het weten.

Waarschijnlijk heeft de boodschap op de DRIP's (Dynamisch Route Informatie Paneel) iets met deze aangekondigde controles te maken, maar een beetje context zou handig zijn, beste snorren. Nu ziet iedereen alleen een gevarendriehoek op een bord van grote afstand, en een zee van remlichten.

Update - Sorry, we waren verkeerd geïnformeerd. De VID meldt ons zojuist dat ze heusniet volledig van het buitenlicht afgesloten zijn! Kijk die Vitamine D de poriën instromen dan: