Open Pijpen: De Acabion Da Vinci GTBO

Acabion toonde de wereld eerst iets van 359 kilo met 360 Hayabusa pk's. Dit was de GTBO. Er was te lezen dat drie mensen hier 450 km/u in konden ervaren, waarna de begrenzing het welletjes vond.

Een  volgende generatie III versie beloofde met 700 pk 550 km/u. Heden belooft men bij acabion.com nog (steeds) veel meer.

Niet langer op gekietelde en geblazen Hayabusakracht, dat is goor, maar op zonnekracht en lithium-ion cellen. Daar kom je bij andere fabrikanten een meter of vier ver mee, twee als je flink gas op de zuigers zet, maar bij het Zwitserse Acabion beloven ze minimaal 1000 km op een elektrieke tank.

Ga je voor het pootwielige 1200 kilo wegende vijfzits Columbus GTBO-R model, kom je op de 85 kWh batterijen zelfs 2500 km ver. En niet zoals die iele record-zonnedingen kruipend, nee, met 500 km/u. Maar wacht, er is meer. 0-100 km/u? In 3,2 seconden, alstublieft. Toch nog ietwat te sloom? Beetje tam? Okay, op naar de sportieve Da Vinci's.

De Da Vinci's zijn de tweezitters. Eveneens wonderbaarlijk nagenoeg luchtweerstandsvrij en turbulentieloos. Met net als de Columbus serie, pootwieltjes voor 'elke weg' aangedreven door..eh, iets superfantastisch elektrisch. Zeker in de 550 kilo wegende Da Vinci GTBO. Dat is het warp-speed model. Nou, net niet, maar 700 km/u is ook snel. Helaas gaat de top wel enigszins ten koste van het rijbereik, dat maximaal slechts een sneue 2000 kilometer bedraagt.

Mooi toch? Of te mooi om waar te zijn? Trek je knip om de projecten te crowdfunden, en je zult het leren. Je verdient zo tevens korting op de modellen. Maar wacht, er is nog steeds meer. Als de voorspelling van een door Acabion geraadpleegde 'neutrale expert' werkelijkheid wordt, kun je over drie jaar misschien wel tegen een rendement van 500 procent aankijken! Racen, rijk worden, en tegelijk de planeet redden. Waar wacht je nog op?