Deze nieuwe motor kan een hete Alfa Romeo 4C opleveren

Fiat Chrysler werkt al sinds mensenheugenis aan een nieuwe 2.0 viercilinder, een blok dat serieus pittig lijkt te gaan worden.

De vier-in-lijn met directe brandstofinjectie, variabele kleptiming en een twin-scroll turbo zou bijna 300 pk produceren, wat inderdaad neerkomt op 150 pk per liter. Een leuke winst ten opzichte van de 137 pk per liter die de 1,75 liter viercilinder in de Alfa Romeo 4C genereert. Wij kunnen dan ook niet wachten tot het nieuwe blokje in de compacte sportauto van de Italianen komt te liggen. Met de huidige 240 pk is de 4C een leuk speeltje, maar met 300 pk heeft het de potentie om te transformeren in een echt kanon.

Fiat Chrysler Automobiles heeft helaas andere plannen. De Jeep Wrangler zou de uitverkorene zijn om als eerste de nieuwe aluminium motor te krijgen en wel volgend jaar. In de modderploeger zou de viercilinder met een achttraps automaat een zuiniger alternatief vormen voor de huidige zescilinder met vijftraps automaat. Het is nog onbekend wanneer een extra gepeperde 4C volgt, maar laten we hopen dat Alfa dit schot voor open doel niet mist. De 4C verdient het immers.