'Unilever geeft Williams de middelvinger'

Ondanks de slechte resultaten va Williams F1 in de afgelopen jaren stond Claire Williams rustig haar mannetjes. Niemand bij het team begon te zweten als er alweer een moeilijke vraag op ze werd afgevuurd. Dat kwam uiteraard omdat iedereen strak van de Rexona stond. Maar die deofabriek haakt nu af.

Williams

De afgelopen seizoenen maakte Unilever-dochter Rexona jaarlijks ongeveer €15 miljoen over aan Williams. In ruil daarvoor stond het merk ook prominent op de sidepods van de racewagens uit het Engelse Grove. Vanaf 2020 lijkt dat echter niet het geval te zijn. Althans dat meldt het Poolse Sportowe Fakty.

Zweten

Alsof de slechte resultaten op het circuit niet rampzalig genoeg zijn, gaat het financieel ook bergafwaarts bij Williams. Het is een vicieuze cirkel die moet worden verbroken, want nu steeds meer sponsors afhaken is de kans op succes ook steeds minder. De Poolse sportsite meldt verder dat volgens hun bronnen ook Symantec, Omnitude en Tata weggelopen zijn bij Williams. Zo blijft er maar weinig geld over.

Het enige geluk is dat ze met Nicholas Latifi wellicht een goudbron van ongekende proporties hebben aangeboord. Papa Latifi is volgens velen een van de grootste miljardairs ter wereld (iets dat overigens niet na te trekken is bij de rijkenlijst van Forbes). Latifi Senior is in ieder geval aandeelhouder in McLaren, en dat kan gaan helpen als zij in 2021 ook met Mercedesmotoren gaan rijden.