Dames gaan bij Formule 1 racen

Sinds vorig jaar is er een speciale raceklasse voor vrouwen. Dat is geen pure discriminatie, maar een manier om ervoor te zorgen dat er meer meisjes gaan racen. Waar de W Series in Europa aanhaakt bij de races van DTM gaan ze in Noord-Amerika een stapje hoger.

W Series

De W Series, waar Nederlandse coureur Beitske Visser in meeracet, kondigt vandaag aan dat ze aanhaken bij de Formule 1. Tijdens de raceweekenden van de GP's van de Verenigde Staten en Mexico komen de bolides van de W Series ook in actie.

De races spelen zich af in het bijprogramma van de Formule 1 races. In Europa zit de raceklasse in het voorprogramma van de DTM. De Formule 1-raceweekenden zijn met de Formule 2 en 3 al vol genoeg.

Sportdirecteur Ross Brawn van de Formule 1 is uiteraard tevreden: "We are delighted to welcome W Series to two such spectacular events of the 2020 FIA Formula 1 World Championship, such as those in Austin and Mexico City. In just one year, W Series has contributed significantly to increasing interest in the topic of diversity and inclusion in motorsport."

Voor de W Series is de stap naar Noord-Amerika en naar de Formule 1 ook een welkome groei: "We at W Series are absolutely delighted that, in only our second season, our championship has been welcomed by Formula 1, and we're utterly thrilled that the final two races of the 2020 W Series season will therefore take place as part of the Formula 1 platform," aldus Catherine Bond Muir, de CEO van W Series.

De Amerikaanse race is op 24 oktober op het Circuit of the Americas (Austin, Texas) en de race in Mexico vindt een week later plaats op het circuit Hermanos Rodrigues in Mexico Stad.